31/10/2018 31/10/2018 Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε, πριν από λίγες ημέρες, προς την εφημερίδα LARISSANET και προς τον κ. Πάνο Γαρουφαλιά, ο νέος Μητροπόλιτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος, από όπου αλιεύουμε τα παρακάτω χαρακτηριστικά λόγια του Σεβασμιωτάτου: “Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ο Απόστολος Παύλος ήρθε στην Αθήνα και κήρυξε στο βράχο της Πνύκας, μίλησε με τους...
31 Οκτωβρίου, 2018 - 22:29
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2018 - 22:34

Λαρίσης Ιερώνυμος: “Αν δεν ευλογήσει από πάνω ο Θεός…”

Διαδώστε:
Λαρίσης Ιερώνυμος: “Αν δεν ευλογήσει από πάνω ο Θεός…”

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε, πριν από λίγες ημέρες, προς την εφημερίδα LARISSANET και προς τον κ. Πάνο Γαρουφαλιά, ο νέος Μητροπόλιτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος, από όπου αλιεύουμε τα παρακάτω χαρακτηριστικά λόγια του Σεβασμιωτάτου:

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ο Απόστολος Παύλος ήρθε στην Αθήνα και κήρυξε στο βράχο της Πνύκας, μίλησε με τους τελειότερους όρους της ρητορικής. Έκανε ένα καταπληκτικό λόγο. Ο οποίος λόγος, αν και τέλειος τεχνοκρατικά, δεν έφερε ουσιαστικά αποτελέσματα. Στην Κόρινθο, που δεν έβγαλε κανέναν λόγο, είχε πολύ περισσότερα αποτελέσματα και έφτιαξε τη δυναμικότερη και πολυπληθέστερη Εκκλησία της χριστιανικής αρχαιότητας. Αυτό είναι ένα μεγάλο δίδαγμα για όλους μας, ότι, αν δεν ευλογήσει από πάνω ο Άγιος Θεός, όσα προσόντα κι αν έχει κανείς δεν προχωρά το έργο παρά μόνο αν είχε μπει πρώτα ο Θεός, όπως έλεγαν οι παλαιότεροι. Θα έρθω στη Λάρισα και θα γίνει ότι επιτρέψει η Χάρις του Θεού να γίνει…”.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων