14/12/2018 14/12/2018 Η 3η Συνάντηση Παραδοσιακών και Βυζαντινών Χορωδιών που έφερε τον τίτλο «Χριστός Γεννάται» πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Στην εξαιρετική εκδήλωση το «παρών» έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος που μιλώντας για το μήνυμα των Χριστουγέννων μεταξύ άλλων επισήμανε ότι “Αυτό το σπουδαίο που κάνει ο Θεός προσεγγίζοντάς μας πρέπει να...
14 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2018 - 16:40

Μητρ. Λαρίσης: “Να επιστρέψουμε στον Θεό την αγάπη του”

Διαδώστε:
Μητρ. Λαρίσης: “Να επιστρέψουμε στον Θεό την αγάπη του”

Η 3η Συνάντηση Παραδοσιακών και Βυζαντινών Χορωδιών που έφερε τον τίτλο «Χριστός Γεννάται» πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Στην εξαιρετική εκδήλωση το «παρών» έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος που μιλώντας για το μήνυμα των Χριστουγέννων μεταξύ άλλων επισήμανε ότι “Αυτό το σπουδαίο που κάνει ο Θεός προσεγγίζοντάς μας πρέπει να το μεταλάμψουμε σε αντίστοιχες αποφάσεις και τρόπο ζωής, να το αντιπελαργήσουμε, να το επιστρέψουμε, τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή οφειλής.

Η χαρά δεν είναι από τα λαμπάκια κι από τα ωραία τραγούδια, η χαρά είναι από το γεγονός ότι ειρηνεύουμε Θεός και άνθρωπος, ότι υπάρχει η δυνατότητα της διαρκούς ειρήνης και σε κάθε περίπτωση ότι μετά από αυτή τη γιορτή πλέον μπορούμε να λέμε τον Θεό πατέρα κι εμείς να αισθανόμαστε παιδιά του και να έχουμε ελπίδα και δικαίωμα και μερίδιο στην κληρονομιά του, για να μην μπαίνουμε απλώς στον ναό αλλά και στη Βασιλεία του, γιατί ο ναός είναι ένα παράθυρο του ουρανού και μία προτύπωση αυτών που θα ζήσουμε στην αιωνιότητα των εσχάτων. Καλά Χριστούγεννα, καλή δύναμη, να χαίρεστε πάντα στις γιορτές του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, με τις ωραίες σας παραδόσεις και εκδηλώσεις και η χαρά να μην λείπει ποτέ από την καρδιά σας και η ειρήνη να μην φεύγει ποτέ από τη διάνοιά σας, επειδή ακριβώς αυτό είναι η μεγαλύτερη φανέρωση του Θεού στη ζωή του καθενός».

Την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας και ήταν υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού άνοιξε το τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού ΜΕΣ Αβέρωφ «Ο Θετταλός» με υπεύθυνο χοράρχη τον Γιώργο Τερζούδη, ακολούθησε η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας με υπεύθυνο χοράρχη τον κ. Αντώνιο Μαρέτη, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο πολυβραβευμένος χορός ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης υπό τη χοραρχία του καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη που μάγεψε το πολυάριθμο κοινό που βρέθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Χαιρετισμό έκανε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας κ. Δέσποινα Θεοδώρου, ενώ την εκδήλωση παρουσίαζε η κ. Κωνσταντίνα Καρυδάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων