18/12/2018 18/12/2018 Μίλησε στον υπόγειο χώρο «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου το βράδυ του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του Κύκλου Νέων Φοιτητών και Επιστημόνων «Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η Καθημερινότητά μας», ο Δικηγόρος κ. Νικόλαος Τσιρέλης, όστις και ανέπτυξε το θέμα: «Υπάρχει Μακεδονικό Ζήτημα;». Αναφερόμενος αρχικά στην ιστορία του ελληνικού έθνους και στην προσαγωγή...
18 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:18

Νικόλαος Τσιρέλης: «Υπάρχει Μακεδονικό Ζήτημα;»

Διαδώστε:
Νικόλαος Τσιρέλης: «Υπάρχει Μακεδονικό Ζήτημα;»

Μίλησε στον υπόγειο χώρο «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου το βράδυ του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του Κύκλου Νέων Φοιτητών και Επιστημόνων «Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η Καθημερινότητά μας», ο Δικηγόρος κ. Νικόλαος Τσιρέλης, όστις και ανέπτυξε το θέμα: «Υπάρχει Μακεδονικό Ζήτημα;».
Αναφερόμενος αρχικά στην ιστορία του ελληνικού έθνους και στην προσαγωγή των πρώτων περιοχών στο ελληνικό κράτος, προχώρησε στην σύνθεση του βουλγαρικού έθνους με έντονη αναφορά στην βουλγαρική Εξαρχία. Αφού συνέχισε την ιστορική αναδρομή, συσχέτισε το ρόλο των Οθωμανών με το Μακεδονικό ζήτημα και τη σημασία των βαλκανικών πολέμων. Κλείνοντας, τόνισε ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό ζήτημα, παρά μόνο μια διαρκής προσπάθεια των Σλάβων να αποκτήσουν δικαιώματα στη Μεσόγειο, γεγονός που δημιούργησε τα προβλήματα του πανσλαβισμού, του κομμουνισμού και του μακεδονισμού.
Στο τέλος της ομιλίας, διατυπώθηκαν αρκετοί προβληματισμοί από τους παρευρισκόμενους στους όποιος κλήθηκε να απαντήσει ο έγκριτος ομιλητής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων