13/11/2018 13/11/2018 Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ετελέσθη τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στην Κωμόπολη της Τερψιθέας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος έγινε δεκτός με εκδηλώσεις τιμής και αγάπης από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας. Στην Ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν...
13 Νοεμβρίου, 2018 - 11:22

Η ανάγκη για πνευματική εξέλιξη από τον Μητρ. Λαρίσης

Διαδώστε:
Η ανάγκη για πνευματική εξέλιξη από τον Μητρ. Λαρίσης

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ετελέσθη τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στην Κωμόπολη της Τερψιθέας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος έγινε δεκτός με εκδηλώσεις τιμής και αγάπης από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος πολλοί Ιερείς, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Γιάννος και έψαλαν μελίρρυτα καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ανάγκη του ανθρώπου να μορφώνεται και να εξελίσσεται πνευματικώς, ιδίως με τη μελέτη της Αγίας Γραφής, πνευματικών βιβλίων αλλά και βιβλίων γενικότερα, ώστε να υπάρχουν αρχές και αξίες ως κριτήρια των πράξεων και ενεργειών του. Τόνισε δε, πως ο άνθρωπος πρέπει να εγκολπωθεί την σοφία, για να οδηγηθεί στην κατά Θεόν σοφία, προκειμένου να φτάσει στη σωτηρία και τον Αγιασμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων