10/12/2018 10/12/2018 Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος πραγματοποίησε ομιλία στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Εστία Λάρισας. Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από το φετινό κεντρικό σύνθημα της Εστίας (“Κύριε, πρόσθες ημίν πίστιν” (Λουκ. ιζ’ 5)) και πιο συγκεκριμένα από τη συνήθη προσφώνηση “Κύριε” που αποδίδουμε στον Χριστό, ανέλυσε την ελευθερωτική...
10 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:58

Στην Χριστιανική Εστία ο Μητρ. Λαρίσης

Διαδώστε:
Στην Χριστιανική Εστία ο Μητρ. Λαρίσης

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος πραγματοποίησε ομιλία στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Εστία Λάρισας.

Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από το φετινό κεντρικό σύνθημα της Εστίας (“Κύριε, πρόσθες ημίν πίστιν” (Λουκ. ιζ’ 5)) και πιο συγκεκριμένα από τη συνήθη προσφώνηση “Κύριε” που αποδίδουμε στον Χριστό, ανέλυσε την ελευθερωτική δουλεία που, αν και εκ πρώτης όψης αντιφατική έννοια, αποτελεί κεντρική έννοια της πίστης μας.

Με ιστορικές και θεολογικές αναφορές από φιλοσόφους, Πατέρες της Εκκλησίας και φυσικά την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη απέδειξε την ανάγκη του πιστού να απελευθερωθεί από τα βάρη της αμαρτίας και των παθών με την ηθελημένη υποδούλωση στο Χριστό.

Ο πρόεδρος της Εστίας, Κωνσταντίνος Παπαδάκης εκφράζοντας το σύνολο των παρευρισκομένων ευχήθηκε στο Σεβασμιώτατο μακροημέρευση και δύναμη στο δύσκολο ποιμαντικό έργο που ανέλαβε, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κυρίου Αθανασόπουλου που του απηύθυνε συμβουλές μέσω χωρίων από την Αποκάλυψη του Ιωάννου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα καθώς ο Σεβασμιώτατος ενθάρρυνε τη συζήτηση και τα κορίτσια των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων την πλαισίωσαν με τα τραγούδια τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων