13/10/2020 13/10/2020 Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας χρονικής περιόδου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας, παρουσία του Διευθυντού αυτής κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, των καθηγητών και των μαθητών της. Ο σεπτός Ποιμενάρχης, στον λόγο του, αναφέρθηκε αρχικά στην επιτακτική...
13 Οκτωβρίου, 2020 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2020 - 11:08

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής 

Διαδώστε:
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής 

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας χρονικής περιόδου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας, παρουσία του Διευθυντού αυτής κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, των καθηγητών και των μαθητών της.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης, στον λόγο του, αναφέρθηκε αρχικά στην επιτακτική ανάγκη διατήρησης της εκκλησιαστικής μουσικής, τονίζοντας την αξία της, καθώς εκείνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πίστης μας.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο του ιεροψάλτη στην ορθόδοξη λατρεία και κάλεσε καθηγητές και μαθητές να αγωνιστούν, ώστε να ανεβάσουν το επίπεδο της σχολής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους γονείς των παιδιών για την ώθηση να τα στρέψουν στη γνώση της ιεράς μουσικής.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την σύντομη προσλαλιά του, σταθείς στο γεγονός της αύξησης του αριθμού των μαθητών τη φετινή χρονιά, τόσο στην πόλη της Λάρισας, όσο και στα παραρτήματα αυτής, στον Τύρναβο, στη Γιάννουλη, στη Νίκαια και στο Στεφανοβίκειο και αφού ευλόγησε όλους με τον Τίμιο Σταύρο, διένειμε μία εικόνα των εν Λαρίση Αγίων ως ευλογία.

Τα μαθήματα της σχολής θα πραγματοποιούνται από Τρίτη έως και Πέμπτη στους ανακαινισμένους χώρους του Επισκοπείου και οι εγγραφές ακόμη συνεχίζονται

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων