18/05/2020 18/05/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός της εορτής του πολιούχου και προστάτου της πόλεως Λαρίσης, Αγίου Αχιλλίου του θαυματουργού και μυροβλήτου. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών προσέφερε την αρτοκλασία υπέρ υγείας και ενισχύσεως...
18 Μαΐου, 2020 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2020 - 12:20

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ: «χαίρε, βακτηρία πιστών η ακλόνητη»

Διαδώστε:
ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ: «χαίρε, βακτηρία πιστών η ακλόνητη»

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός της εορτής του πολιούχου και προστάτου της πόλεως Λαρίσης, Αγίου Αχιλλίου του θαυματουργού και μυροβλήτου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών προσέφερε την αρτοκλασία υπέρ υγείας και ενισχύσεως όλων των μελών των συλλόγων τους.

Τον θείο Λόγο, κατόπιν προτροπής του σεπτού Ποιμενάρχου, διηκόνησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, αναλύοντας με γλαφυρότητα ένα στίχο από τους Χαιρετισμούς του Αγίου Αχιλλίου: «χαίρε, βακτηρία πιστών η ακλόνητη», «Χαίρε σύ που είσαι το ακλόνητο στήριγμα των πιστών», που μοιάζεις με το μπαστουνάκι που ο άνθρωπος που νιώθει να κλονίζεται από τον χρόνο, την καταβολή των δυνάμεων, τους πειρασμούς της ζωής, τον φόβο και το άγχος του θανάτου, τις επιθέσεις του κόσμου και των άλλων, την επίδραση του πονηρού, χρησιμοποιεί αυτή τη βακτηρία για να αντέξει, να μην σωριαστεί από το βάρος, αλλά να πορευτεί όπως μπορεί. Άραγε, νιώθουμε τον Άγιό μας Αχίλλιο, όπως και όλους τους αγίους της πίστης μας ως τις βακτηρίες στις οποίες μπορούμε να στηριχτούμε; Εκείνοι στήριξαν τον λαό από τον οποίο και προήλθαν και έζησαν ανάμεσά του. Εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε την παρουσία τους στην ζωή μας, για να γνωρίζουμε προς τα πού πηγαίνουμε;».

 

 

 

 

 

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους πατέρες πραγματοποίησαν πέριξ του ναού μία μικρή περιφορά το Ιερό Λείψανο, το οποίο φυλάσσεται εντός του Αγίου Βήματος, ενώ τελέστηκε ειδική επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ιγνατίου για όλους τους κεκοιμημένους Αρχιερείς της Μητροπόλεως.

Στα προπύλαια του Ναού, ο κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος σε όλους τους Λαρισαίους αδελφούς, στάθηκε στην αγάπη που τρέφουν οι πιστοί προς τον Άγιο τους, μία αγάπη που αποδεικνύεται καθημερινά από τις γονυκλισίες τους ενώπιον της Αγίας Λάρνακας, τους συνεχάρη για την υποδειγματική στάση τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος και ευχήθηκε να έχουμε όλοι την ευλογία του Αγίου στη ζωή μας

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων