11/03/2024 11/03/2024 Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων της Λογίας και Δημώδους Παραδόσεως διοργανώνει την Παρασκευή 15 Μαρτίου, και ώρα 7:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 4 ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, εκδήλωση-ομιλία, με θέμα: «Αναμνήσεις από τον Γέροντα Παΐσιο», με ομιλητή τον κ. Αθανάσιο Ρακοβαλή. Ο κ. Αθανάσιος Ρακοβαλής υπηρέτησε ως καθηγητής...
11 Μαρτίου, 2024 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2024 - 12:47

«Αναμνήσεις Από Τον Γέροντα Παΐσιο» – Εκδήλωση της Εταιρείας Φίλων της Λογίας και Δημώδους Παραδόσεως

Διαδώστε:
«Αναμνήσεις Από Τον Γέροντα Παΐσιο» – Εκδήλωση της Εταιρείας Φίλων της Λογίας και Δημώδους Παραδόσεως

Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων της Λογίας και Δημώδους Παραδόσεως διοργανώνει την Παρασκευή 15 Μαρτίου, και ώρα 7:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 4 ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, εκδήλωση-ομιλία, με θέμα: «Αναμνήσεις από τον Γέροντα Παΐσιο», με ομιλητή τον κ. Αθανάσιο Ρακοβαλή.

Ο κ. Αθανάσιος Ρακοβαλής υπηρέτησε ως καθηγητής Φυσικής στην Αθωνιάδα Σχολή, κατά τη δεκαετία του ’80, οπότε είχε τη μεγάλη ευλογία να γνωρίσει τον Γέροντα Παΐσιο, να θαυμάσει την αγιότητά του και να μαθητεύσει κοντά του. Αλλά και ο Άγιος εκτίμησε την προσωπικότητα του κ. Ρακοβαλή και τον επέλεξε ως συνοδό του σε κάποια ταξίδια του. Έτσι λοιπόν, μετά την κοίμηση του Αγίου ο κ. Ρακοβαλής δημοσιεύει τις εμπειρίες και αναμνήσεις του από τη σχέση του με τον άγιο και προσκαλούμενος σε πολλές πόλεις ομιλεί για τον σύγχρονο μεγάλο άγιο της Εκκλησίας και «της οικουμένης γλυκύτατον εντρύφημα». Πάντως, ο ίδιος ο κ. Αθανάσιος Ρακοβαλής διατείνεται ότι είναι «ο ζητιάνος που ελεήθηκε από ένα πνευματικό άρχοντα» του αληθινού Βασιλέως Χριστού!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων