24/04/2022 24/04/2022 Πλήθος πιστών παρακολούθησαν την Αναστάσιμη Παννυχίδα και ακολούθως την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Με την Ανάσταση του Κυρίου, απ’ άκρη σ’ άκρη της Λάρισας, κορυφώθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η μεγάλη γιορτή της...
24 Απριλίου, 2022 - 21:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2022 - 21:39

Ανάσταση στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης

Διαδώστε:
Ανάσταση στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης

Πλήθος πιστών παρακολούθησαν την Αναστάσιμη Παννυχίδα και ακολούθως την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Με την Ανάσταση του Κυρίου, απ’ άκρη σ’ άκρη της Λάρισας, κορυφώθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης το «Χριστός Ανέστη» εψάλει από μικρούς και μεγάλους στέλνοντας το χαρμόσυνο μήνυμα, την ώρα που οι καμπάνες ηχούσαν γιορτινά.

Στο Πασχαλινό του μήνυμα ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε: «… Ὁ συνειδητός Χριστιανός δέν ἀπελπίζεται! Γιατί ἔχει τό βίωμα τῆς χαρᾶς τῆς Ἀναστάσεως, μιᾶς χαρᾶς πού δέν τόν συντροφεύει μόνον μιά μέρα τόν χρόνο, ἀλλά τήν κάθε μέρα τῆς ζωῆς του. Ἀκόμα κι ὅταν πενθεῖ γιά γεγονότα προσωπικά του ἤ καί γιά τίς ἁμαρτίες του, ὁ πιστός Χριστιανός βλέπει στό βάθος τό φῶς τῆς Ἀναστάσεως νά τόν βεβαιώνει πώς μέσα στήν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ ὅλα ξεπερνιοῦνται καί δέν εἶναι πλέον πιεστικά…».

Λίγο νωρίτερα, το Άγιο Φως είχε φθάσει στη Λάρισα με πτήση  των αερογραμμών Αιγαίου στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε το Πανάγιο Φως εκ της Αγίας Πόλεως των Ιεροσολύμων, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Παρόντες και εκπρόσωποι των ομόρων Ιερών Μητροπόλεων, οι οποίοι προσήλθαν για να μεταφέρουν και στις γειτονικές πόλεις την μεγάλη ευλογία του Αγίου Φωτός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων