27/09/2020 27/09/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου. Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Αποστολική Περικοπή, η οποία είναι μία από τις ωραιότερες περικοπές του Αποστόλου Παύλου, καθώς περιγράφει με εντυπωσιακές αντιθέσεις και ζωηρές εικόνες το κοπιώδες αλλά και ευλογημένο έργο...
27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 14:53

“Από τον άνθρωπο εξαρτάται αν θα ανταποκριθεί στην αγάπη Του”

Διαδώστε:
“Από τον άνθρωπο εξαρτάται αν θα ανταποκριθεί στην αγάπη Του”

Στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Αποστολική Περικοπή, η οποία είναι μία από τις ωραιότερες περικοπές του Αποστόλου Παύλου, καθώς περιγράφει με εντυπωσιακές αντιθέσεις και ζωηρές εικόνες το κοπιώδες αλλά και ευλογημένο έργο της διακονίας του Ευαγγελίου.

Ο Σεβασμιώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στον στίχο: « συνεργούντες παρακαλούμεν μη εις κενόν την χάριν του Θεού δέξασθαι ημάς…», τονίζοντας ότι ο πάνσοφος και πανάγαθος Κύριος γνωρίζει πότε είναι κατάλληλος καιρός, για να δεχθεί ο άνθρωπος τη χάρη και το έλεος Του που εκχύνει πλουσιοπάροχα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο από τον άνθρωπο εξαρτάται αν θα ανταποκριθεί στην αγάπη του Θεού και θα αξιοποιήσει τις θείες δωρεές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων