02/03/2020 02/03/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε ο κατανυκτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συμπροσευχομένου του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών. Στην ομιλία του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, αρχικώς, ανέλυσε το τροπάριο « Έλαμψεν η χάρις σου Κύριε, έλαμψεν ο φωτισμός των ψυχών ημών…», τονίζοντας ότι ξεκινάμε...
02 Μαρτίου, 2020 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2020 - 12:40

“Δεν πρέπει να δίνουμε αξία στο φόβο που κυριαρχεί στην κοινωνία”

Διαδώστε:
“Δεν πρέπει να δίνουμε αξία στο φόβο που κυριαρχεί στην κοινωνία”

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε ο κατανυκτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συμπροσευχομένου του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, αρχικώς, ανέλυσε το τροπάριο « Έλαμψεν η χάρις σου Κύριε, έλαμψεν ο φωτισμός των ψυχών ημών…», τονίζοντας ότι ξεκινάμε το πέλαγος της Μετανοίας, το πέλαγος της Νηστείας προσπαθώντας να καλλιεργήσουμε την νηστεία μέσα μας, κηρύσσοντας ότι αποβλέπουμε στη μετάνοια που μας επιδαψίλευσε το Αίμα που εξεχύθη από το ύψος του Σταυρού στο Γολγοθά, το μόνο άδικο αίμα που εξεχύθη επί της γης, ο μόνος αθώος που ανεβαίνει και θυσιάζεται και χάρη σ’ αυτή τη θυσία αποκτούμε το δικαίωμα να ζητούμε με τη συγγνώμη μας το έλεος Του.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι δεν πρέπει να μας φοβίζει η επιδημία του οιοδήποτε ιού, αλλά να φροντίζουμε να μην μας φοβίζει η επιδημία του φόβου των ανθρώπινων καρδιών μας, διότι τότε οι άνθρωποι γίνονται σκλάβοι σε ότι τους κανοναρχίσουν αυτοί που ξέρουν να διασπείρουν το φόβο και κάνουν παραλογισμούς αναιρώντας τον ίδιο τους τον εαυτό σε όσα τους υποβάλλουν να αποδεχθούν οι άλλοι, ως αλήθειες.

Συνέχισε δε λέγοντας, ότι ο φόβος του Θεού είναι ένα γλυκύ πράγμα και δεν έχει να κάνει με τον ανθρώπινο φόβο, ο οποίος είναι ο καρκίνος της ψυχής. Ο φόβος του Θεού είναι ο σεβασμός του Θεού, που υποδηλώνει ότι αφήνω τον εαυτό μου στα χέρια του Θεού, αρχίζω και σέβομαι τα όσα ο Θεός μου έχει αφήσει ως Ευαγγελικά μηνύματα και με αυτά, ανά χείρας πορεύομαι.

Κατέληξε δε λέγοντας, ότι δεν πρέπει να δίνουμε αξία στο φόβο που κυριαρχεί στην κοινωνία, αλλά μόνο με την πίστη, μόνο με την αγάπη και με την εμπιστοσύνη προς τον Θεό θα κάνουμε την καρδιά μας να μην επηρεάζεται από τίποτα το φθοροποιό.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή και ευχήθηκε σε όλους καλό στάδιο και ευλογημένη η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ενώ όλοι οι πιστοί ασπάστηκαν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων