29/06/2021 29/06/2021 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης χοροστάτησε στον Εσπερινό, χθες Δευτέρα 28 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους ιερείς και τους πιστούς υποδέχθηκαν τη μαρτυρική και αγιασμένη κάρα του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Κονίτσης, την οποία...
29 Ιουνίου, 2021 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2021 - 11:41

Δύο Αναγνώστες χειροθέτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Διαδώστε:
Δύο Αναγνώστες χειροθέτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης χοροστάτησε στον Εσπερινό, χθες Δευτέρα 28 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους ιερείς και τους πιστούς υποδέχθηκαν τη μαρτυρική και αγιασμένη κάρα του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Κονίτσης, την οποία κόμισε από την Ιστορική Ιερά Μονή του Προυσού ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενός της, Αρχιμ. κ. Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ”Αποστολική Διαδοχή” η οποία δεν σχετίζεται μόνο με τις χειροτονίες των κληρικών. Έχει σχέση με την πίστη και το βίωμά μας που πρέπει να μοιάζει στο βίωμα και την πίστη των Αγίων Αποστόλων.

Ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστες τους κ. Νικόλαο Καφφέ και Γεώργιο Καραβάκα, οι οποίοι εξυπηρετούν στο αναλόγιο. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον πατέρα Ιωαννίκιο για την ευλογία που έφερε στην πόλη της Λάρισας και ευχήθηκε εορτίως στους πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων