11/11/2023 11/11/2023 Τον Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου εντός του Στρατοπέδου «Παπαβασιλοπούλου» στον Αμπελώνα εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Την παραμονή των εγκαινίων τελέσθηκε η Ακολουθία της Καταθέσεως των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων των εν Νταώ Πεντέλης αθλησάντων, του Αγίου ενδόξου Γεδεών του εν Τυρνάβω και του Αγίου ενδόξου Γεωργίου...
11 Νοεμβρίου, 2023 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2023 - 12:33

Εγκαίνια Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Τον Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου εντός του Στρατοπέδου «Παπαβασιλοπούλου» στον Αμπελώνα εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Την παραμονή των εγκαινίων τελέσθηκε η Ακολουθία της Καταθέσεως των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων των εν Νταώ Πεντέλης αθλησάντων, του Αγίου ενδόξου Γεδεών του εν Τυρνάβω και του Αγίου ενδόξου Γεωργίου του εκ Ραψάνης και στην συνέχεια ο Μεγάλος Εσπερινός παρουσία του Διοικητού της 1ης Στρατιάς Στρατηγού Ιω. Τσιόπλου.

Ανήμερα της ημέρας της εορτής του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου, πνευματικού πατέρα του Οσίου Παϊσίου επέλεξε ο Σεβασμιώτατος ως μέρα των εγκαινίων του Ιερού Ναού.

Τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Εγκαινίων και η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργιά με τη συμμετοχή πατέρων της Ιεράς Μητροπόλεώς Λαρίσης και Τυρνάβου, παρουσία του Στρατηγού Θεοδ. Χατζηγεωργίου Υποδιοικητού της 1ης Στρατιάς.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τα σημεία των εγκαινίων και αναφέρθηκε στο Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη ως πνευματικό πατέρα του Οσίου Παϊσίου, ενώ τόνισε το θυσιαστικό φρόνημα και των δύο Αγίων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων