23/10/2023 23/10/2023 Τελέσθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου τα Εγκαίνια του πανηγυρίζοντα Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου και εν συνεχεία η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Είχε προηγηθεί χθες η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων Νεομαρτύρων Αγίων, των Αγίων Μαρτύρων Νταού Πεντέλης, του Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης και του Αγίου Ιωάννου...
23 Οκτωβρίου, 2023 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2023 - 13:30

Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου από τον Μητροπολίτη Λαρίσης

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου από τον Μητροπολίτη Λαρίσης

Τελέσθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου τα Εγκαίνια του πανηγυρίζοντα Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου και εν συνεχεία η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Είχε προηγηθεί χθες η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων Νεομαρτύρων Αγίων, των Αγίων Μαρτύρων Νταού Πεντέλης, του Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης και του Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου στον οποίο τιμάται το Ιερό Παρεκκλήσιο.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας των Εγκαινίων επεξηγούσε τα τελούμενα στους πιστούς οι οποίοι από νωρίς το πρωί κατέκλησαν το ναό, ενώ στο κήρυγμά του, μίλησε με λόγους ευγνωμοσύνης για τον μακαριστό πατέρα Παύλο Μαρούλη προϊστάμενο του Ναού, ο οποίος τόσο πολύ εργάστηκε για να ανεγερθεί ο Ναός των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης και να μπορέσουμε εμείς σήμερα να πραγματοποιήσουμε τα εγκαίνια του υπογείου Ναού.

Επίσης, αναφέρθηκε στην μακαρία μνήμη του Μητροπολίτη Πενταπόλεως Ιγνατίου Μαδενλίδη, ο οποίος με το γνωστό του βιβλίο για τον Άγιο Ιωάννη ανέδειξε τη μορφή του Νεομάρτυρα.

Ευχήθηκε δε στους πιστούς πλούσια την ευλογία του Αγίου Θεού στις οικογένειές τους και τα καλά τους έργα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων