02/12/2021 02/12/2021 Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καλοχωρίου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος κατά το διήμερο 27/28 Νοεμβρίου 2021. Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος κόμισε τα Μαρτυρικά Άγια Λείψανα στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου και ακολούθως αναγνώστηκε η ακολουθία της καταθέσεως των τιμίων λειψάνων και του Εσπερινού των εγκαινίων. Το πρωί...
02 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2021 - 15:07

Εγκαίνια στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καλοχωρίου

Διαδώστε:
Εγκαίνια στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καλοχωρίου

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καλοχωρίου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος κατά το διήμερο 27/28 Νοεμβρίου 2021. Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος κόμισε τα Μαρτυρικά Άγια Λείψανα στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου και ακολούθως αναγνώστηκε η ακολουθία της καταθέσεως των τιμίων λειψάνων και του Εσπερινού των εγκαινίων.

Το πρωί της Κυριακής με την ολοκλήρωση της Ακολουθίας του Όρθρου, ξεκίνησε η ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού και εν συνεχεία τελέστηκε η πρώτη αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή και τόνισε ότι η μόνη εξάρτηση της καρδιάς μας πρέπει να είναι ο Χριστός και όχι τα προσωρινά στοιχεία του πεπερασμένου αυτού κόσμου. Ευχαρίστησε δε όλους όσους συνετέλεσαν στην ημέρα αυτή των Εγκαινίων και ιδιαιτέρως τον προϊστάμενο του ναού π. Φιλόθεο Σπανό, έτσι ώστε ακόμα ένας Ναός να καθαγιασθεί προς δόξα του εν Τριάδι Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων