19/09/2019 19/09/2019 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης Και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου ξεκίνησαν οι εγγραφές και τα μαθήματα στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως. Στη Σχολή φοιτούν άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Στα 5 χρόνια φοίτησης στη Σχολή οι μαθητές διδάσκονται έναν ευρύ κύκλο μαθημάτων της Εκκλησιαστικής μας μουσικής, Τυπικό, Ιστορία, Λειτουργική, Βυζαντινή Χορωδία, Χορωδία Παραδοσιακής...
19 Σεπτεμβρίου, 2019 - 19:54
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2019 - 19:56

Έναρξη μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Λαρίσης

Διαδώστε:
Έναρξη μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Λαρίσης

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης Και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου ξεκίνησαν οι εγγραφές και τα μαθήματα στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως.

Στη Σχολή φοιτούν άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στα 5 χρόνια φοίτησης στη Σχολή οι μαθητές διδάσκονται έναν ευρύ κύκλο μαθημάτων της Εκκλησιαστικής μας μουσικής, Τυπικό, Ιστορία, Λειτουργική, Βυζαντινή Χορωδία, Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής κ.α.

Για τα παιδιά του Δημοτικού λειτουργεί όπως κάθε χρόνο, πλέον, το Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας, όπου τα παιδιά έρχονται σε μία ευχάριστη γνωριμία με τη μουσική, με σκοπό να την αγαπήσουν, να καλλιεργηθούν και να αξιοποιήσουν γόνιμα τον ελεύθερό τους χρόνο.

Θα λειτουργήσει και φέτος το Ψαλτικό Φροντιστήριο. Ένα τμήμα που θα κάνει μουσική προετοιμασία στους μαθητές για τις Κυριακές και τις μεγάλες γιορτές, και μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Η Σχολή λειτουργεί από το 1981 και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Παρέχει, κατόπιν εξετάσεων ενώπιον επιτροπής, Πτυχία και Διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής. Με αυτούς τους τίτλους σπουδών μπορεί κάποιος να διδάξει στα Μουσικά Σχολεία, σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές.

Παραρτήματα της Σχολής λειτουργούν στον Τύρναβο, στη Γιάννουλη, στη Νίκαια και στον Πλατύκαμπο.

Βυζαντινή Μουσική διδάσκουν οι Καθηγητές –Πρωτοψάλτες της Μητροπόλεως:

Ηλίας Παπαδόπουλος, Χρήστος Ζτιάβας, Χριστόφορος Καρυώτης, Γεώργιος Ζήσης, Γεώργιος Τερζούδης, Χρήστος Κουσιάς και Χρήστος Οικονόμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων