18/09/2019 18/09/2019 Στο Κηποθέατρο Λαρίσης, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21.00΄ μ.μ, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας ακαδημαϊκής και πνευματικής χρονιάς, και στα πλαίσια της φιλανθρωπικής και ποιμαντικής μέριμνας της, διοργάνωσε μία συναυλία, την οποία παρουσίασε ο έγκριτος δημοσιογράφος-παρουσιαστής κ. Σωτήριος Πολύζος, με έργα του παγκοσμίου εμβελείας...
18 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2019 - 9:26

Φιλανθρωπική Συναυλία με τον Σταμάτη Σπανουδάκη στη Λάρισα

Διαδώστε:
Φιλανθρωπική Συναυλία με τον Σταμάτη Σπανουδάκη στη Λάρισα

Στο Κηποθέατρο Λαρίσης, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21.00΄ μ.μ, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας ακαδημαϊκής και πνευματικής χρονιάς, και στα πλαίσια της φιλανθρωπικής και ποιμαντικής μέριμνας της, διοργάνωσε μία συναυλία, την οποία παρουσίασε ο έγκριτος δημοσιογράφος-παρουσιαστής κ. Σωτήριος Πολύζος, με έργα του παγκοσμίου εμβελείας Καλλιτέχνη κ. Σταμάτη Σπανουδάκη, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα του με τίτλο:
«Πάμε γι΄ άλλες πολιτείες!».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

«Ένας “παρεξηγημένος” στίχος του 1987, που γίνεται τραγούδι και καταλήγει σήμερα σε μία αλλοιώτικη συναυλία. Τα τελευταία χρόνια κάνω τις συναυλίες μου μ’ ένα συγκεκριμένο μουσικό σχήμα, αλλά και ήχο. Σήμερα θέλω να το αλλάξω όλο αυτό, “κλείνοντας το μάτι” σε έναν άλλο ήχο, κυρίως για να ακούσω εγώ, και βέβαια εσείς, κάτι διαφορετικό. Φανταστείτε λοιπόν, χάλκινα πνευστά, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα, κιθάρες, κλασσικό πιάνο, τραγούδι, αλλά και χορωδία, να δημιουργούν τοπία μουσικά διαφορετικά, αλλά και να ενώνονται, “παντρεύοντας” Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα. Ηχοχρώματα σε γνωστές, άγνωστες, αλλά και καινούργιες μουσικές μου σε μουσικούς τόπους, που ίσως δεν επισκέφτηκα άλλη φορά» τόνισε ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Και κατέληξε ο γνωστός δημιουργός: «Χρόνια τώρα προσπαθώ να αποδείξω ότι η Ελληνική μουσική είναι Ένα όνειρο γεμάτο φως, μια γαλανόλευκη σε ήχο, μια θάλασσα σε νότες και το ύψιστο, ίσως, μια ακρόπολη σε ένα απλό, παιδικό, και όμως, μεγαλειώδες μειδίαμα».

Υ.Γ. «Η παρεξήγηση ήταν ο στίχος “Πάμε γι’ άλλες πολιτείες αναρχικές”. Όσοι με ξέρουν, θα έχουν πια καταλάβει ποιος είναι για μένα ο Άναρχος και ποια η μελλοντική παραδεισένια πολιτεία Του. Το “κλειδί”, όμως, του στίχου είναι το επαναλαμβανόμενο “Αν το θες”».

Οι Λαρισαίοι κατέκλυσαν το Κηποθέατρο, το οποίο ευγενώς παραχωρήθηκε από τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, απήλαυσαν τις καταπληκτικές μουσικές συνθέσεις του σπουδαιότερου Έλληνος καλλιτέχνου-συνθέτου, ενώ από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, αφού πρωτίστως απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους τους μεγάλους χορηγούς αλλά κυρίως στους Λαρισαίους που προσήλθαν για να ενισχύσουν με την καταβολή του οβολού τους- από τα εναπομείναντα έσοδα της συναυλίας- το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, τίμησε τον κ. Σπανουδάκη επιδίδοντας του μία ασημένια εικόνα του πολιούχου και προστάτου μας Αγίου Αχιλλίου και τον ευχαρίστησε, όπως και τους μουσικούς, τα μέλη της χορωδίας και τους συντελεστές, για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του.

Περαίνοντας τον λόγο του, ευχαρίστησε τα μέλη του συμβουλίου της ΛΟ.ΦΙ.Α. της Ιεράς Μητροπόλεως και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο αυτής, τον Γεν. Αρχ. Επίτροπο π. Ιγνάτιο Μουρτζανό για την άριστη διοργάνωση και τους κόπους που κατέβαλαν για την περάτωση της όλης εκδηλώσεως.

Στην αντιφώνηση του ο κ. Σπανουδάκης, με το χάρισμα που τον διακατέχει, ευχαρίστησε εξ ονόματος όλων των συντελεστών και συνεργατών του, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για την ευκαιρία που του έδωσε να εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Πρωτεύουσα της Θεσσαλικής Γης, ενώ κάθε του λέξη, κάθε του πρόταση ήταν ένας ύμνος, μία δοξολογία στον Άναρχο Πατέρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων