07/11/2021 07/11/2021 Ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021 οι λατρευτικές εκδηλώσεις, για τη Σύναξη πάντων των εν Λαρίση Αγίων στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Αφού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων των τοπικών Αγίων και της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Αρμενιώτισσας τελέστηκε κατανυκτική Αγρυπνία. Το απόγευμα του Σαββάτου 6/11, παραμονή της...
07 Νοεμβρίου, 2021 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2021 - 11:41

H Σύναξη πάντων των εν Λαρίση Αγίων

Διαδώστε:
H Σύναξη πάντων των εν Λαρίση Αγίων

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021 οι λατρευτικές εκδηλώσεις, για τη Σύναξη πάντων των εν Λαρίση Αγίων στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Αφού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων των τοπικών Αγίων και της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Αρμενιώτισσας τελέστηκε κατανυκτική Αγρυπνία.

Το απόγευμα του Σαββάτου 6/11, παραμονή της μεγάλης εορτής της συνάξεως των Αγίων, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τον κ. Βαρθολομαίο στη θεσσαλική πρωτεύουσα, τον ευχαρίστησε για την τιμητική του παρουσία και του ευχήθηκε καλή διακονία στα ευθυνοφόρα Αρχιερατικά καθήκοντα που η Ιερά Σύνοδος του ανέθεσε δια της εκλογής του στην ακριτική Μητρόπολη της Μακεδονίας.

Στο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης Κιλκισίου τόνισε ότι οι Άγιοι μας είναι η συνέχεια της ζωής του Χριστού, τον οποίο ομολόγησαν και προσέφεραν στις καρδιές των πιστών, ενώ ζουν και υπάρχουν ανάμεσά μας και εμείς γευόμαστε καθημερινά, τις πολλές τους δωρεές.

Τα αναλόγια κόσμησαν με την παρουσία τους οι καθηγητές της σχολής βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων