26/04/2021 26/04/2021 Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, στην Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Δευτέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Ιγνάτιο, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε...
26 Απριλίου, 2021 - 18:22
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2021 - 18:04

«Η Εικόνα του Νυμφίου αντικατοπτρίζει την αμαρτωλή ψυχή μας»

Διαδώστε:
«Η Εικόνα του Νυμφίου αντικατοπτρίζει την αμαρτωλή ψυχή μας»

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, στην Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Δευτέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Ιγνάτιο, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αμαρτωλότητα της ψυχής, η οποία έχει ανάγκη καθαρισμού και μόνο ο Νυμφίος Χριστός μπορεί να την καθαρίσει να την σώσει, να την εξυψώσει και να την χαριτώσει.

Τόνισε ότι:  «η εικόνα του Νυμφίου που βρίσκεται σήμερα στο κέντρο του ναού δεν αντικατοπτρίζει τον Χριστό αλλά την κουρελιασμένη και αμαρτωλή ψυχή μας, την οποία ο Χριστός θα σώσει και θα την αποκαταστήσει μέσω της σταυρικής θυσίας Του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων