26/12/2021 26/12/2021 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στη διάρκεια του Κοινωνικού ο Αρχιμ. κ. Ραφαήλ Ευαγγέλου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου για την Εορτή των Χριστουγέννων....
26 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2021 - 13:50

Η Εορτή των Χριστουγέννων στη Λάρισα

Διαδώστε:
Η Εορτή των Χριστουγέννων στη Λάρισα

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στη διάρκεια του Κοινωνικού ο Αρχιμ. κ. Ραφαήλ Ευαγγέλου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου για την Εορτή των Χριστουγέννων.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε εορτίως στο εκκλησίασμα Ευλογημένα Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία.

«Λαθών Ετέχθης Υπό Το Σπήλαιον…»

Την παραμονή των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Δεσποτικής εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Οσιολογιώτατος π. Πορφύριος Ζαχαράκης, κάνοντας αναφορές στη Γέννηση του Σωτήρος χρησιμοποιώντας παλαιοδιαθηκικές αναφορές, ενώ κατέληξε ότι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον Κύριο είναι η μετάνοια μας.

Προ της απολύσεως, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης ευχήθηκε στον Ιερό Κλήρο και τον ευλογημένο λαό να έχουν την ευλογία του Γεννηθέντος Σωτήρος Χριστού μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων