13/02/2021 13/02/2021 Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, για την εορτή του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω, καθώς ο υπόγειος ναός είναι αφιερωμένος στη μνήμη του. Στο κήρυγμα του, ο σεπτός Ποιμενάρχης, αρχικά, αναφέρθηκε στη ζωή του εορτάζοντος...
13 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:14
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2021 - 22:10

Η εορτή Του Αγίου Δαμιανού στη χιονισμένη Λάρισα

Διαδώστε:
Η εορτή Του Αγίου Δαμιανού στη χιονισμένη Λάρισα

Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, για την εορτή του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω, καθώς ο υπόγειος ναός είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός Ποιμενάρχης, αρχικά, αναφέρθηκε στη ζωή του εορτάζοντος Αγίου, ενώ στάθηκε πρωτίστως στην υπακοή που άσκησε ο Άγιος Δαμιανός εντός του Κοινοβίου που έζησε. Ακολούθως, τόνισε τη δύναμη της πίστεως του, αφού υπερασπίστηκε έναντι των Οθωμανών την αργία της Κυριακής, αλλά και αρνείτο συνεχώς να εξισλαμιστεί, δίνοντας το αίμα του για την αγάπη του Χριστού σε ηλικία 58 ετών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων