24/02/2024 24/02/2024 Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, του Ενοριακού Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Λαρίσης, τελέσθηκε η Ακολουθία της Κατάθεσης των Ιερών Λειψάνων Αγίων Μαρτύρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο. Ακολουθία η οποία προηγείται του Εσπερινού των Εγκαινίων ενός Ιερού Ναού. Τα λείψανα Μαρτύρων τα οποία κόμισε ο Σεβασμιώτατος είναι του...
24 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2024 - 12:20

Η Κατάθεση των Ιερών Λειψάνων και Εσπερινός των Εγκαινίων του Παρεκκλησίου της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου 

Διαδώστε:
Η Κατάθεση των Ιερών Λειψάνων και Εσπερινός των Εγκαινίων του Παρεκκλησίου της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου 

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, του Ενοριακού Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Λαρίσης, τελέσθηκε η Ακολουθία της Κατάθεσης των Ιερών Λειψάνων Αγίων Μαρτύρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Ακολουθία η οποία προηγείται του Εσπερινού των Εγκαινίων ενός Ιερού Ναού. Τα λείψανα Μαρτύρων τα οποία κόμισε ο Σεβασμιώτατος είναι του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρα Γεδεών πολιούχου Τυρνάβου, του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Γεωργίου εκ Ραψάνης και των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Πατέρων οι οποίοι μαρτύρησαν στην Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης.

Στην συνέχεια τελέσθηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων χοροστατούντος του Ποιμενάρχου, παρουσία ιερέων της πόλης μας.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον καθαγιασμό του Ναού κατά τη διαδικασία των Εγκαινίων. Τόνισε δε ότι, κατά την αντίληψη της Εκκλησίας μας, αγιώτερος από τον υλικό ναό λογίζεται ο πνευματικός άνθρωπος του οποίου το σώμα είναι ο ναός του εν ημίν οικούντος Αγίου Πνεύματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων