07/05/2021 07/05/2021 Στην ενορία της Μέλισσας και στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην καθιέρωση της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής από τους αγίους Πατέρες. Μία εβδομάδα ακριβώς μετά την Μεγάλη Παρασκευή, η...
07 Μαΐου, 2021 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2021 - 10:33

“Η λύπη της Παναγίας μεταστράφηκε σε χαρά μετά την Ανάσταση”

Διαδώστε:
“Η λύπη της Παναγίας μεταστράφηκε σε χαρά μετά την Ανάσταση”

Στην ενορία της Μέλισσας και στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην καθιέρωση της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής από τους αγίους Πατέρες. Μία εβδομάδα ακριβώς μετά την Μεγάλη Παρασκευή, η Εκκλησία μας θέσπισε να εορτάζει την Παναγία Μητέρα μέσα στην αναστάσιμη περίοδο. Εορτάζει την Παναγία, της οποίας η λύπη μεταστράφηκε σε χαρά μετά την Ανάσταση. Εορτάζει την μεσίτριά μας προς τον Κύριο Ιησού Χριστό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων