22/08/2022 22/08/2022 Περιστατικό κατά το οποίο «ιερομόναχος» τελεί Ιερές Ακολουθίες σε σπίτια έπεσε στην αντίληψη της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Μητρόπολη στις 22 Αυγούστου 2022, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους πιστούς επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος “ιερομόναχος” έχει καθαιρεθεί από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και είναι πλέον λαϊκός....
22 Αυγούστου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2022 - 18:33

Ι.Μ Λαρίσης: Επαγρύπνηση πιστών για καθαιρεμένο ιερέα που τελεί σε σπίτια Ακολουθίες

Διαδώστε:
Ι.Μ Λαρίσης: Επαγρύπνηση πιστών για καθαιρεμένο ιερέα που τελεί σε σπίτια Ακολουθίες

Περιστατικό κατά το οποίο «ιερομόναχος» τελεί Ιερές Ακολουθίες σε σπίτια έπεσε στην αντίληψη της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Μητρόπολη στις 22 Αυγούστου 2022, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους πιστούς επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος “ιερομόναχος” έχει καθαιρεθεί από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και είναι πλέον λαϊκός.

Το Δελτίο Τύπου της Ι.Μ Λαρίσης

Δελτίο Τύπου – 22 Αυγούστου 2022

Λάρισα, 22 Αυγούστου 2022.

Φέρεται εις γνώσιν του Χριστεπωνύμου πληρώματος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου τα κάτωθι:

Πληροφορούμεθα ότι ο πρώην «ιερομόναχος π. Ευφρόσυνος της Μονής Αγίου Σάββα» περιέρχεται στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια σε σπίτια και τελεί ιερές Ακολουθίες. Ο εν λόγω την Τρίτη 29 Ιουλίου/11 Αυγούστου 2020, έχει καθαιρεθεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και έχει υποβιβασθεί εις την τάξιν των λαϊκών, γι’ αυτό και δεν δύναται να επιτελεί ουδέν.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων