02/03/2022 02/03/2022 Στην πρώτη θλιβερή επέτειο του περσινού σεισμού (3 Μαρτίου 2021), αναφέρεται η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου με ανακοίνωσή της, στην οποία τονίζεται ότι “πρέπει να αποτελέσει αφορμή εντονότερων κινητοποιήσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη του, να συνδράμει ουσιαστικά και γρήγορα στην επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση”. Η Ιερά...
02 Μαρτίου, 2022 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2022 - 12:29

Η Μητρόπολη Λαρίσης για την πρώτη επέτειο του περσινού σεισμού

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Λαρίσης για την πρώτη επέτειο του περσινού σεισμού

Στην πρώτη θλιβερή επέτειο του περσινού σεισμού (3 Μαρτίου 2021), αναφέρεται η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου με ανακοίνωσή της, στην οποία τονίζεται ότι “πρέπει να αποτελέσει αφορμή εντονότερων κινητοποιήσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη του, να συνδράμει ουσιαστικά και γρήγορα στην επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση”.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ευχαριστεί όλους τους Πολιτικούς Μηχανικούς και λοιπούς μελετητές, οι οποίοι συνεργαζόμενοι με τις πληγείσες Ενορίες και με την ίδια την Ιερά Μητρόπολη, έχουν αναλάβει το έργο της εκπόνησης των αναγκαίων μελετών, ώστε να διεξαχθούν στη συνέχεια οι επισκευές στους πληγέντες Ιερούς Ναούς μετά τον καταστρεπτικό σεισμό στις 3 Μαρτίου 2021.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλη την ανακοίνωση της Μητρόπολης Λαρίσης:

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, έναν χρόνο μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, κατά τον οποίον οι περιοχές του Τυρνάβου και της Ελασσώνας υπέστησαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, ευτυχώς χωρίς θύματα, έρχεται να υπενθυμίσει το γεγονός ότι πολλοί από τους συνανθρώπους μας, κάτοικοι των εκεί περιοχών, δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τα δυσμενή αποτελέσματα και ταλαιπωρούνται αρκούμενοι σε προσωρινές ρυθμίσεις και λύσεις.

Είναι κατανοητό πως όταν στον κόσμο συμβαίνουν γεγονότα φρικτά και τρομερά, όπως μια εκτεταμένη πολεμική σύρραξη με ανυπολόγιστα θύματα, ιδίως μεταξύ των αμάχων, αλλά και μέσα σε περίοδο πανδημίας, λογικό είναι να υπάρχει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των αναγκών. Αυτό όμως, δεν επιτρέπεται να συνεπάγεται εξορία στην λήθη ή παραμέληση των τοπικών μας προβλημάτων.

Οι άνθρωποί μας δικαιούνται της φροντίδας μας και του αμέριστου ενδιαφέροντός μας, γι᾽ αυτό και η πρώτη θλιβερή επέτειος του περσινού σεισμού πρέπει να αποτελέσει αφορμή εντονότερων κινητοποιήσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη του, να συνδράμει ουσιαστικά και γρήγορα στην επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση.

Κομβικό σημείο στην προσπάθεια αυτή είναι η πίεση προς τους κεντρικούς φορείς για επιτάχυνση και απλούστευση των διαδικασιών, κάτι το οποίο αποτελεί αίτημά μας από τις πρώτες στιγμές μετά την αποτύπωση του καταστρεπτικού αποτελέσματος του σεισμού.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους Πολιτικούς Μηχανικούς και λοιπούς μελετητές, οι οποίοι συνεργαζόμενοι με τις πληγείσες Ενορίες και με την ίδια την Ιερά Μητρόπολη, έχουν αναλάβει το έργο της εκπόνησης των αναγκαίων μελετών, τις οποίες και εμπρόθεσμα υποβάλλουν στον Δ.Α.Ε.Φ.Κ. για έγκριση, ώστε να διεξαχθούν στη συνέχεια οι επισκευές στους πληγέντες Ιερούς Ναούς.

Ιδιαιτέρως εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Αξιότιμο κ. Κωνσταντίνο Διαμάντο, Αντιδήμαρχο Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης Πόλης, ο οποίος με την ιδιότητα του ειδικευμένου Ναοδόμου, έχει αναλάβει αφιλοκερδώς τον συντονισμό και παρακολούθηση των μελετών που αφορούν στους Ιερούς Ναούς, ώστε να αποφευχθούν τυχόν λάθη και καθυστερήσεις.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου αισθάνεται την ανάγκη να επαναλάβει την πολλές φορές διατυπωθείσα θέση της ότι αναγνωρίζει πως κατά το στάδιο ελέγχου και έγκρισης των μελετών, προηγούνται όσες αφορούν σε πρώτες κατοικίες σεισμοπαθών αδελφών μας στις πληγείσες περιοχές. Δέχεται δε, κατόπιν να ακολουθήσουν ο έλεγχος και η έγκριση μελετών που αφορούν σε σεισμόπληκτους Ιερούς Ναούς της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ή να συνεπάγεται ότι θα παραθεωρηθούν οι σεισμόπληκτοι Ιεροί Ναοί ή θα παραπεμφθούν στις καλένδες, ιδίως εν όψει της ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τους κατοίκους των περιοχών μας για την αποκατάσταση και καλαισθησία της Εκκλησίας τους.

Δοξάζοντας τον Άγιο Θεό για το ότι μας φύλαξε και δεν θρηνήσαμε θύματα, ούτε καν τραυματίες, ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά όσους στέκονται δίπλα στους σεισμοπαθείς αδελφούς μας και παρακαλούμε για περαιτέρω συνέχιση της προσπάθειας, ώστε να φθάσουμε να χαρούμε πάλι τα σπίτια και τις Εκκλησιές μας το ίδιο όμορφα όπως πριν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων