02/03/2023 02/03/2023 Τεράστιες είναι οι προσπάθειες οι οποίες καταβάλει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για τη στήριξη, με κάθε τρόπο, των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη. Ο γνωστός καρδιοχειρούργος κ. Νικόλαος Τσιλιμίγκας επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να συμπαρασταθεί κι αυτός με τη σειρά του...
02 Μαρτίου, 2023 - 14:52

Η Μητρόπολη Λαρίσης στο κοινό μέτωπο της μάχης μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Λαρίσης στο κοινό μέτωπο της μάχης μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Τεράστιες είναι οι προσπάθειες οι οποίες καταβάλει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για τη στήριξη, με κάθε τρόπο, των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Ο γνωστός καρδιοχειρούργος κ. Νικόλαος Τσιλιμίγκας επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να συμπαρασταθεί κι αυτός με τη σειρά του στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ιερά Μητρόπολη, όλες αυτές τις ημέρες που βιώνει ο τόπος μας τις συνέπειες του θανατηφόρου δυστυχήματος, για να ενισχύσει και να ενδυναμώσει όλους όσοι καθημερινά δίνουν τον εαυτό τους στη μάχη της διάσωσης, της σωτηρίας και της υποστήριξης.

Ο κ. Τσιλιμίγκας μετέφερε στον Σεβασμιώτατο και την πρόθεση του Ιδρυτού-Διευθυντού της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» στη Θεσσαλονίκη κ. Δημοσθένους Κατσάρκα να περιθάλψει τέσσερις τραυματίες και να συμβάλλει στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας τους.

Η Ιερά Μητρόπολη επικοινώνησε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόριο Βλαχάκη και τον ενημέρωσε σχετικά με την πρόθεση της ιδιωτικής κλινικής.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε χθες για το τραγικό δυστύχημα και τις ενέργειες που καταβάλει η Τοπική Εκκλησία, στους απεσταλμένους του ope.gr Ελένη Γεννιτσεφτή και Ραφαήλ Γεωργιάδη:

Τρισάγιο στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος. Αρχικά συναντήθηκε με συγγενείς επιβαινόντων στις μοιραίες αμαξοστοιχίες, οι οποίοι βρίσκονται στο Αμφιθέατρο του ΓΝΛ, όπου έχουν τη στήριξη από ειδικούς ψυχολόγους και από λοιπό βοηθητικό προσωπικό.

Στη συνέχεια – συνοδευόμενος από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Γρηγόρη Βλαχάκη – μεταβαίνει στην έδρα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών.

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη ανέφερε για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη:

«Με οδύνη και θλίψη παρακολουθούμε τις εξελίξεις μετά το πολύνεκρο δυστύχημα από την σύγκρουση τρένων στην κοιλάδα των Τεμπών. Η προσευχή μας και η σκέψη μας είναι στα θύματα αυτής της τραγωδίας και τους οικείους τους. Έχουμε εμπιστοσύνη στο προσωπικό των νοσοκομείων μας και ξέρουμε ότι ανταποκρίνονται θυσιαστικά στην κρίσιμη αυτή στιγμή.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στα σώματα ασφαλείας για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του τραγικού αυτού συμβάντος.

Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων. Προσευχόμαστε σύντομα οι τραυματίες να επιστρέψουν υγιείς στα σπίτια τους, αλλά και οι συγγενείς των κεκοιμημένων να λάβουν την εξ ύψους παρηγορία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στο ope.gr για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη – “Είναι τραγικές καταστάσεις” (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητρόπολη Λαρίσης: “Η προσευχή μας και η σκέψη μας στα θύματα της τραγωδίας”

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Τύρναβο και Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων