18/01/2023 18/01/2023 Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί της εορτής της μνήμης του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, στον ομώνυμο ναό στην Όσσα. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίωνας, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, τον οποίον πλαισίωναν συμπροσευχόμενοι ο...
18 Ιανουαρίου, 2023 - 21:20

Η Όσσα τίμησε τον Άγιο Αντώνιο

Διαδώστε:
Η Όσσα τίμησε τον Άγιο Αντώνιο

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί της εορτής της μνήμης του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, στον ομώνυμο ναό στην Όσσα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίωνας, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, τον οποίον πλαισίωναν συμπροσευχόμενοι ο π. Γεώργιος, ο π. Ιωάννης, ο π. Παϊσιος, ο π. Αθηναγόρας και ο εφημέριος της ενορίας π. Ευθύμιος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Μπλέτσας, οποίος μίλησε για τον Βίο του Αγίου Αντωνίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο εφημέριος της ενορίας π. Ευθύμιος ευχαρίστησε τους Ιερείς, το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Αντώνιο.

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Αντωνίου μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Όσσας ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, λειτουργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Νεκταρίου τον οποίον πλαισίωναν συμπροσευχόμενοι ο π. Αθηναγόρας και ο εφημέριος της ενορίας π. Ευθύμιος.

Λίγο προ της απολύσεως ο π. Νεκτάριος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ευχήθηκε :“να μιμηθούμε τον τρόπο του Οσίου Αντωνίου και να απαλλαγούμε από τα πάθη και τις αδυναμίες μας, να καθυποτάξουμε το διάβολο και να εξελιχθούμε περισσότερο πνευματικά στη ζωή μας”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος της ενορίας π. Ευθύμιος ευχαρίστησε τους Ιερείς, το Δήμαρχο κ. Γιώργο Μανώλη, τους Αντιδημάρχους, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Αντώνιο.

Πηγή: kosmoslarissa

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων