17/09/2021 17/09/2021 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου για το νέο Εκκλησιαστικό έτος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην πανδημία και στις συνέπειες που προκάλεσε, τόσο στην Εκκλησία, όσο και στον καθημερινό βίο των ανθρώπων, ενώ ξεχωριστή έμφαση, μεταξύ άλλων, έδωσε...
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:49
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2021 - 23:41

Η πανδημία στο επίκεντρο της Ιερατικής Σύναξης της Ι.Μ. Λαρίσης

Διαδώστε:
Η πανδημία στο επίκεντρο της Ιερατικής Σύναξης της Ι.Μ. Λαρίσης

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου για το νέο Εκκλησιαστικό έτος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην πανδημία και στις συνέπειες που προκάλεσε, τόσο στην Εκκλησία, όσο και στον καθημερινό βίο των ανθρώπων, ενώ ξεχωριστή έμφαση, μεταξύ άλλων, έδωσε στην ενίσχυση, τόσο του ιεραποστολικού, κατηχητικού και κηρυκτικού έργου, όσο και του φιλανθρωπικού, διότι, εξαιτίας της πανδημίας, υπέστησαν σοβαρό πλήγμα.

Ακολούθως, αναφέρθηκε σε διάφορα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και παρουσίασε τον νέο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεώς Αρχιμ. κ. Νικηφόρο Κοντογιάννη, αλλά και τον νέο Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς Αρχιμ. κ. Βησσαρίωνα Μπλέτσα.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε όλους τους Πατέρες για την όλη προσφορά τους κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, τους ευχήθηκε μία καλή και ευλογημένη εκκλησιαστική χρονιά.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων