05/01/2024 05/01/2024 Στο κατεστραμμένο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, στην απέναντι όχθη, μετέβη σήμερα ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να τελέσει την Ακολουθία της ρίψεως του Σταύρου στα ύδατα του ποταμού Πηνειού. “Ο Θεός αποκαλύπτεται για να προκαλέσει μια ουσιαστική σχέση με τον άνθρωπο, με την κάθε ψυχή. Αν δεν έχουμε σχέση με...
05 Ιανουαρίου, 2024 - 18:09
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2024 - 18:36

Η Ρίψη του Σταύρου στον Πηνειό στο κατεστραμμένο Ιερό Προσκύνημα στα Τέμπη – Μητροπολίτης Λαρίσης: Δεν θα εγκαταλείψουμε την Αγία Παρασκευή

Διαδώστε:
Η Ρίψη του Σταύρου στον Πηνειό στο κατεστραμμένο Ιερό Προσκύνημα στα Τέμπη – Μητροπολίτης Λαρίσης: Δεν θα εγκαταλείψουμε την Αγία Παρασκευή

Στο κατεστραμμένο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, στην απέναντι όχθη, μετέβη σήμερα ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να τελέσει την Ακολουθία της ρίψεως του Σταύρου στα ύδατα του ποταμού Πηνειού.

“Ο Θεός αποκαλύπτεται για να προκαλέσει μια ουσιαστική σχέση με τον άνθρωπο, με την κάθε ψυχή. Αν δεν έχουμε σχέση με κάποιον, τότε ή δεν τον γνωρίζουμε, ή τον εχθρευόμαστε. Αν δεν έχουμε σχέση με τον Θεό, τι από τα δύο συμβαίνει; Δεν Τον γνωρίζουμε ή Τον εχθρευόμαστε κάνοντας τα αντίθετα από τα όσα μας υποδεικνύει ως συμφέροντα για μας; Αν προσπαθούμε να έχουμε σχέση μαζί Του, το κάνουμε συνειδητά, ολόθυμα και με αγάπη; Ο Θεός δεν μας έχει ανάγκη. Εμείς Τον χρειαζόμαστε! Δική μας υπαρξιακή ανάγκη είναι η ουσιαστική και γνήσια σχέση μας μαζί Του. Εμείς κερδίζουμε! Εμείς ωφελούμαστε!”, είπε στο μήνυμά του για τα Θεοφάνεια ο Σεβασμιώτατος. (Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα ΕΔΩ)

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος, εμφανώς συγκινημένος, παρατηρούσε την καταστροφή, το γύρω τοπίο και επίσης την εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης που σήμερα έχει το Προσκύνημα.

Σε δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος είπε πως αυτός δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει το προσκύνημα και να αφήσει την Αγία Παρασκευή και θα κάνει ό,τι το δυνατόν ώστε να αποκατασταθούν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι ήταν προηγουμένως τα πράγματα και να ξαναγίνει ο χώρος, χώρος προσευχής, επισκέψεως, ηρεμίας και προσέγγισης της φύσης από όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

Ευχήθηκε δε όπως ο Επιφανείς Κύριος να ευλογεί όλο τον κόσμο και να επιτρέψει την ταχεία αποκατάσταση του Ιερού Προσκυνήματος.


 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων