15/11/2020 15/11/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης, κεκλεισμένων των θυρών, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου. Η θεία Λειτουργία μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από τον σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος εκπέμπει στους 96,3 των fm και αποτελεί αποκούμπι όλων των πιστών στη δύσκολη αυτή περίοδο...
15 Νοεμβρίου, 2020 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2020 - 14:20

“Η σωτηρία και η λύτρωση είναι χά­ρι­σμα του Θε­ού”

Διαδώστε:
“Η σωτηρία και η λύτρωση είναι χά­ρι­σμα του Θε­ού”

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης, κεκλεισμένων των θυρών, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου.

Η θεία Λειτουργία μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από τον σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος εκπέμπει στους 96,3 των fm και αποτελεί αποκούμπι όλων των πιστών στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνει η πατρίδα μας και όλος ο κόσμος.

Στο κήρυγμα του, ο Ποιμενάρχης ανέλυσε την Αποστολική περικοπή τονίζοντας ότι στην Εκκλησία μας αποκαθίσταται η ενότητα του σύμπαντος κό­σμου διότι με την μετοχή των Χριστιανών στη θυσία του Χριστού με το βάπτισμα, α­σχέ­­τως παρελθόντος, όλοι σώζονται. Οι ό­ποι­ες φυ­­λετικές ή πο­λι­τιστικές διαφορές χωνεύονται μέσα στο καμίνι του Θείου Ελέους και όλοι γινό­μα­στε στο όνομα του Χριστού αδελφοί, κι έτσι κληρονόμοι της Χάριτος του Θεού και συγκληρονόμοι του Ιησού Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε δε, λέγοντας ότι η σωτηρία και η λύτρωση είναι χά­ρι­σμα του Θε­ού που προσφέρεται σε όλους άνευ προϋποθέσεως με μόνη την πίστη στον Χριστό και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς καλή και ευλογημένη Σαρακοστή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων