10/04/2021 10/04/2021 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της σεισμόπληκτης Αμυγδαλέας, χοροστάτησε στην Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον στίχο των Χαιρετισμών της Θεοτόκου: «Ὕμνος ἅπας ἡττᾶται συνεκτείνεσθαι σπεύ­δων τῷ πλήθει τῶν πολλῶν οἰκτιρμῶν σου…», και τόνισε πως...
10 Απριλίου, 2021 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2021 - 11:08

“Η τιμή που απονέμουμε στην Παναγία δε φτάνει να ανταποκριθεί στη Μητρική αγάπη”

Διαδώστε:
“Η τιμή που απονέμουμε στην Παναγία δε φτάνει να ανταποκριθεί στη Μητρική αγάπη”

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της σεισμόπληκτης Αμυγδαλέας, χοροστάτησε στην Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον στίχο των Χαιρετισμών της Θεοτόκου: «Ὕμνος ἅπας ἡττᾶται συνεκτείνεσθαι σπεύ­δων τῷ πλήθει τῶν πολλῶν οἰκτιρμῶν σου…», και τόνισε πως όσο και να υμνολογήσουμε και να δοξολογήσουμε την Υπεραγία Θεοτόκο, η τιμή που της απονέμουμε δεν φτάνει να ανταποκριθεί στη μητρική της αγάπη και τις πολλές της ευεργεσίες στο ανθρώπινο γένος, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και στον καταστρεπτικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 οπότε αν και τόσα κτίρια κατέρρευσαν ή έπαθαν ζημιές, δεν είχαμε ούτε ένα νεκρό, ούτε ένα τραυματία. Πριν φτάσει η συμφορά, πρόφθασε η μητρική αγάπη και το άπειρο έλεος.

Τελειώνοντας είπε πως με βοηθό την Παναγία, θα φτιάξουμε τα σπίτια μας και τους ναούς μας καλύτερα από πριν για να τα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές εις αγαθήν ανάμνηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων