07/01/2021 07/01/2021 Ανήμερα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων και μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού εντός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιγνατίου Μουρτζανού, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, μετέβη στο κλειστό από 19 Νοεμβρίου 2019 Ιερό...
07 Ιανουαρίου, 2021 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2021 - 19:47

“Η ζωογόνος φλέβα της Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε να μείνει ανευλόγητος”

Διαδώστε:
“Η ζωογόνος φλέβα της Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε να μείνει ανευλόγητος”

Ανήμερα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων και μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού εντός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιγνατίου Μουρτζανού, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, μετέβη στο κλειστό από 19 Νοεμβρίου 2019 Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών και επί της εκεί κρεμαστής γέφυρας τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων του ποταμού Πηνειού.

Σημειωτέον ότι η τελετή δεν ανακοινώθηκε προηγουμένως, ούτε προσκλήθηκε κανείς γι’ αυτό και δεν συμμετείχαν προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι ο Πηνειός, η ζωογόνος φλέβα της Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε τέτοια μέρα να μείνει ανευλόγητος γι’ αυτό και μόνος του συνεπικουρούμενος από δύο στενούς του συνεργάτες και μόνο μετέβη στο κλειστό Προσκύνημα και έπραξε κατά συνείδηση χωρίς να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ή να παραβεί την οποιαδήποτε διάταξη.

Ευχήθηκε δε του χρόνου να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όπως άλλες χρονιές την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των Υδάτων του Πηνειού από την πεζογέφυρα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου στη Λάρισά μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων