24/02/2023 24/02/2023 Ιερατική Σύναξη για τον μήνα Φεβρουάριο συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στην Δημοτική Πινακοθήκη της πόλεως. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους κληρικούς για διοικητικά θέματα και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για την επικείμενη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Κεντρικός ομιλητής της Συνάξεως ήταν ο κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ιατρός, ιστοριοδίφης και μέλος της συντακτικής επιτροπής...
24 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2023 - 14:40

Ιερατική Σύναξη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Ιερατική Σύναξη για τον μήνα Φεβρουάριο συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στην Δημοτική Πινακοθήκη της πόλεως. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους κληρικούς για διοικητικά θέματα και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για την επικείμενη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Κεντρικός ομιλητής της Συνάξεως ήταν ο κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ιατρός, ιστοριοδίφης και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ», ο οποίος παρουσίασε στους Πατέρες την προσωπική του συλλογή με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων, η οποία αυτή την περίοδο είναι προς έκθεση στην Δημοτική  Πινακοθήκη, με θέμα: «Γλυκυτάτη μου Λάρισα».

Η έκθεση αποτελείται από εκατοντάδες αντικείμενα διαφόρων κατηγοριών, τα περισσότερα των οποίων έχουν σχέση με τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και σπάνια τεκμήρια, όπως παλαίτυπα, περιηγητικές εκδόσεις, έργα λογίων του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, χαρακτικά και παλιές φωτογραφίες. Τα αντικείμενα αυτά καλύπτουν μια περίοδο τετρακοσίων και πλέον ετών, από τον 16ο αι. (1523) μέχρι και το πρώτο μισό του 20ου αιώνα (1950).

Μετά το πέρας της Συνάξεως ακολούθησε ξενάγηση στην περιοδική έκθεση, ενώ ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του τόσο στον κ. Παπαθεοδώρου για την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη, όσο και στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, την Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο Ι. Κατσίγρα κ. Άννυ Ψάρα και την Διευθύντρια της Πινακοθήκης κ. Ιωάννα Δεληγιάννη για την παραχώρηση της αίθουσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων