18/02/2023 18/02/2023 Σάββατο των Ψυχών και η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, κατόπιν συνεννοήσεως με τους ανώτερους στρατιωτικούς σχηματισμούς της πόλεως, διοργάνωσε ειδικές τελετές προκειμένου να τελεστούν Τρισάγια για όλους τους πεσόντες αδελφούς των στρατιωτικών σχηματισμών της περιφερείας. Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μετέβη στο Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας, κατόπιν...
18 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2023 - 18:11

Ημέρα μνήμης αδελφών στη Λάρισα – Μάξιμος Χαρακόπουλος: “Οφείλουμε σεβασμό”

Διαδώστε:
Ημέρα μνήμης αδελφών στη Λάρισα – Μάξιμος Χαρακόπουλος: “Οφείλουμε σεβασμό”

Σάββατο των Ψυχών και η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, κατόπιν συνεννοήσεως με τους ανώτερους στρατιωτικούς σχηματισμούς της πόλεως, διοργάνωσε ειδικές τελετές προκειμένου να τελεστούν Τρισάγια για όλους τους πεσόντες αδελφούς των στρατιωτικών σχηματισμών της περιφερείας.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μετέβη στο Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού αυτής κ. Γεωργίου Φασούλα και τέλεσε τρισάγιο υπέρ των πεσόντων αεροπόρων, παρουσία όλων των υψηλόβαθμων αξιωματικών του Αρχηγείου και της 110 Πτέρυγας Μάχης.

Σήμερα Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα για να παραστεί ως Συνοδικό Μέλος στην επιμνημόσυνη δέηση του διατελέσαντος Βασιλέως των Ελλήνων Κωνσταντίνου, μετέβη στο Στρατιωτικό κοιμητήριο Λάρισας, όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του Διοικητού της 1ης Στρατιάς κ. Ιωάννη Τσιόπλου, των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχόντων του τόπου, απόστρατων αξιωματικών του Στρατού, εκπρόσωπων των σωμάτων ασφαλείας και  άλλων φορέων, καθώς και συγγενών των κεκοιμημένων στρατιωτικών.

Κατόπιν, όλοι οι Άρχοντες του τόπου παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λάρισας. Παρόντες στην εκδήλωση μνήμης ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας, ταξίαρχος κ. Θωμάς Καρανάσιος,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας κ. Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Αθανάσιος Νταβούρας, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και φορέων του νομού, όπως και εν ενεργεία και αποστρατεία αστυνομικοί. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μ. Χαρακόπουλος: Ευγνώμονες στους αστυνομικούς που αποτέλεσαν πρότυπα αλτρουισμού

Ο κ. Χαρακόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος αστυνομικών τόνισε μεταξύ άλλων πως “η καλύτερη τιμή στη μνήμη τους είναι να σεβόμαστε εμπράκτως”

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των αστυνομικών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, αλλά και όλους τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που αφιέρωσαν τη ζωή τους -ευόρκως υπηρετώντας- στην ασφάλεια του πολίτη, την πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης. Σήμερα στρέφουμε τις σκέψεις μας σε αυτούς τους ανθρώπους, τους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ, που αποτέλεσαν με τη ζωή τους παράδειγμα αλτρουισμού, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης σε μία εποχή που περισσεύει ο ατομικισμός. Η καλύτερη τιμή στη μνήμη τους είναι να σεβόμαστε εμπράκτως όλους όσοι συνεχίζουν και σήμερα να υπηρετούν το λειτούργημα της προστασίας του πολίτη, της υπεράσπισης του νόμου και της δημόσιας τάξης. Αιώνια τους η μνήμη.» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων