12/05/2023 13/05/2023 Τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαϊου ο πανηγυρικός υπαίθριος προεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στην αρχαία Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου, στη Λάρισα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό στο Λόφο του Φρουρίου ενώ πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό και...
12 Μαΐου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2023 - 13:51

Λάρισα: Ο Αυστραλίας Μακάριος στην αρχαία Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Λάρισα: Ο Αυστραλίας Μακάριος στην αρχαία Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαϊου ο πανηγυρικός υπαίθριος προεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στην αρχαία Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου, στη Λάρισα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό στο Λόφο του Φρουρίου ενώ πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό και άνοιγμα της Λάρνακας των Ιερών του Λειψάνων.

Επίτιμος δημότης του Δήμου Λαρισαίων ο Αυστραλίας Μακάριος

Επίτιμος δημότης του Δήμου Λαρισαίων θα ανακηρυχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος θα βρεθεί στην πόλη της Λάρισας προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και θα συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλιο.

Ειδικότερα, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Δήμου Λαρισαίων, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 11.30 π.μ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, συνδέεται με την Λάρισα αφού έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικότερα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας». Επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση στη διδασκαλία τις Βιοηθικής, καρπός των οποίων ήταν και το διδακτικό εγχειρίδιο πού εξεδόθη, σε συνεργασία με την κ. Άννα Μαυροφόρου, υπό τον τίτλο: «Βιοηθικοί Προβληματισμοί στην Ιατρική Δεοντολογία».

Δείτε τις φωτογραφίες από το larissanet.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων