06/01/2022 06/01/2022 Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε όλη την περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, μεταξύ άλλων τόνισε ότι “σήμερα είναι τελείως παράλογο να αρχίζει ένας κύκλος συζητήσεων για τις σχέσεις επιστήμης και πίστης. Δεν μπορεί χωρίς τη λογική το όργανο του Θεού ο...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 13:56

Λάρισα: Πατέρας και υιός έπιασαν τον Τίμιο Σταυρό

Διαδώστε:
Λάρισα: Πατέρας και υιός έπιασαν τον Τίμιο Σταυρό

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε όλη την περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, μεταξύ άλλων τόνισε ότι “σήμερα είναι τελείως παράλογο να αρχίζει ένας κύκλος συζητήσεων για τις σχέσεις επιστήμης και πίστης. Δεν μπορεί χωρίς τη λογική το όργανο του Θεού ο άνθρωπος να γνωρίσει τον πλάστη και Δημιουργό του”.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Αχιλλίου όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού και ακολούθως έριψε τον Τίμιο Σταυρό στα νερά του Πηνειού ποταμού.

Τον Τίμιο Σταυρό τον έπιασε ο κ. Αθανάσιος Καραπαρίσης, ο οποίος βούτηξε στον Πηνειό μαζί με τον δεκατεσσάρων υιό του.

Ο Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του επισήμανε πως “η εορτή των Φώτων σήμερα μας καλεί να προσέξουμε τρία στοιχεία: Πρώτον, το γεγονός ότι φανερώνεται ο εν Τριάδι Θεός και αυτή η κοινωνία των τριών Θείων Προσώπων μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε για ενότητα. Ενότητα ως εν ουρανώ και επι της γης. Που πρέπει δηλαδή να την μιμηθούμε κι εμείς οι άνθρωποι και να έχουμε την κοινωνία μας ενωμένη χωρίς διαφωνίες και διαπληκτισμούς, χωρίς οτιδήποτε μπορεί να μας διχάζει.

Δεύτερον, έρχεται ο Χριστός και μας φανερώνει την Αγία Τριάδα. Είναι η πρώτη φορά που κατανοούμε ότι στην θεότητα υπάρχουν τρία πρόσωπα. Μία θεία φύση σε τρεις υποστάσεις. Και αυτή η γνώση είναι η τελεία γνώση.

Είναι η γνώση που έρχεται για να μας βοηθήσει στην σωτηρία μας, άρα η γνώση είναι πολύ χρήσιμη, πολύ βοηθητική για την σωτηρία μας. Γι’ αυτό και σήμερα είναι τελείως παράλογο αυτό που γίνεται ότι αρχίζει ένας κύκλος συζητήσεων για τις σχέσεις επιστήμης και πίστης. Δεν μπορεί χωρίς τη λογική το όργανο του Θεού ο άνθρωπος να γνωρίσει τον πλάστη και Δημιουργό του.

Και τρίτον η σημερινή εορτή έρχεται να μας δείξει την σχέση, την αντίληψη, το γεγονός ότι πρέπει να συνενωθεί ο νους και η καρδιά ώστε ο ηγεμών νους να καθαγιασθεί, να γεμίσει συναισθήματα και να μπορέσουμε έτσι να γνωρίσουμε τον Θεό και να πετύχουμε τον αγιασμό και τη θέωση”.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού και ακολούθως έριψε τον Τίμιο Σταυρό στα νερά του Πηνειού ποταμού.

 

Φωτογραφίες (Photofactory): Τηλέμαχος Γιογλαρής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων