24/12/2020 24/12/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, κεκλεισμένων των θυρών, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Δεσποτικής εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος π. Σπυρίδων-Αθανάσιος Σάσσαλος, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η Γέννηση του Χριστού έφερε στη...
24 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2020 - 20:40

ΛΑΡΙΣΑ: Σε άδειες καρέκλες ο Εσπερινός της Γεννήσεως

Διαδώστε:
ΛΑΡΙΣΑ: Σε άδειες καρέκλες ο Εσπερινός της Γεννήσεως

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, κεκλεισμένων των θυρών, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Δεσποτικής εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος π. Σπυρίδων-Αθανάσιος Σάσσαλος, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η Γέννηση του Χριστού έφερε στη γη το μεγαλύτερο δώρο του Σαρκωθέντος Θεού, την ειρήνη, ενώ εμείς, το μεγαλύτερο δώρο που οφείλουμε να αντιπροσφέρουμε στον Κύριό μας είναι η μετάνοια μας.

Τα αναλόγια του Μητροπολιτικού Ναού κόσμησαν με την παρουσία τους οι καθηγητές της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, με επικεφαλής τον Διευθυντή αυτής κ. Ιωάννη Μαυρομάτη.

Προ της απολύσεως, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης ευχήθηκε στον Ιερό Κλήρο και τον ευλογημένο λαό, οι οποίοι συμμετείχαν στην Ακολουθία μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεώς μας, να έχουν την ευλογία του Γεννηθέντος Σωτήρος Χριστού μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων