17/01/2024 17/01/2024 Στο επίκαιρο ζήτημα του λεγόμενου γάμου ομόφυλων ζευγαριών το οποίο θα νομοθετήσει η Πολιτεία, αναφέρθηκε μιλώντας στο ACTION 24 o Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.  Ο Σεβασμιώτατος τοποθετήθηκε για ακόμη μια φορά επί του θέματος ξεκαθαρίζοντας ποιες είναι οι θέσεις της Εκκλησίας και των Πατέρων για τον γάμο λέγοντας ότι: “Η Εκκλησία αντιμετωπίζει τον...
17 Ιανουαρίου, 2024 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2024 - 11:23

Λαρίσης Ιερώνυμος: “Αν αύριο κάποιος ζητήσει να συνάψει γάμο με το κατοικίδιό του θα το πούμε και αυτό γάμο;”

Διαδώστε:
Λαρίσης Ιερώνυμος: “Αν αύριο κάποιος ζητήσει να συνάψει γάμο με το κατοικίδιό του θα το πούμε και αυτό γάμο;”

Στο επίκαιρο ζήτημα του λεγόμενου γάμου ομόφυλων ζευγαριών το οποίο θα νομοθετήσει η Πολιτεία, αναφέρθηκε μιλώντας στο ACTION 24 o Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. 

Ο Σεβασμιώτατος τοποθετήθηκε για ακόμη μια φορά επί του θέματος ξεκαθαρίζοντας ποιες είναι οι θέσεις της Εκκλησίας και των Πατέρων για τον γάμο λέγοντας ότι: “Η Εκκλησία αντιμετωπίζει τον γάμο ως μυστήριο ενώ το κράτος ως απλή σύμβαση”. 

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι “υπάρχει η δυνατότητα του συμφώνου συμβίωσης με κρατικό λειτουργό. Η διεκδίκηση του γάμου οφείλεται στο ότι ο χαρακτηρισμός μίας σχέσης ως γάμου συνεπάγεται την απόκτηση τέκνων. Είναι μια κερκόπορτα για να πάμε στην τεκνοθεσία”. 

“Αν αύριο κάποιος ζητήσει να συνάψει γάμο με ένα δέντρο, με ένα βάτραχο, με το κατοικίδιό του, θα το πούμε και αυτό γάμο; Που θα σταματήσουμε το ξεχείλισμα του όρου “γάμος”;”, αναρωτήθηκε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων