26/01/2024 26/01/2024 Δεν έχουμε σχετική απόφαση της Ιεραρχίας για τη βάπτιση παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, είπε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”. Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος κλήθηκε να σχολιάσει την χθεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για το ότι...
26 Ιανουαρίου, 2024 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2024 - 12:20

Λαρίσης Ιερώνυμος: Δεν υπάρχει απόφαση της Ιεραρχίας για βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

Διαδώστε:
Λαρίσης Ιερώνυμος: Δεν υπάρχει απόφαση της Ιεραρχίας για βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

Δεν έχουμε σχετική απόφαση της Ιεραρχίας για τη βάπτιση παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, είπε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος κλήθηκε να σχολιάσει την χθεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για το ότι τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών θα μπορούν να βαπτίζονται, εφόσον το θέλουν, σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ο Σεβασμιώτατος, σε σημείο της συνέντευξης υπογράμμισε ότι: “Όσες βαπτίσεις έγιναν ήδη, αναγνωρίζονται εν Θεώ. Καμία βάπτιση δεν “έγινε κακώς” ούτε ανακαλείται. Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε σχετική απόφαση της Εκκλησίας για το τι θα συμβεί με τη βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών. Η Εκκλησία, όμως, έχει τη δική της λογική κι αυτή είναι η λογική της διασφάλισης της ιερότητας των μυστηρίων. Είδαμε ιεράρχες να βγαίνουν τόσες φαντασμαγορικές φωτογραφίες μετά από βαπτίσεις με το νήπιο, τους γονείς και τους καλεσμένους, που φτάναμε πια σε αποϊεροποίηση του μυστηρίου και μετατροπή του σε κοινωνική εκδήλωση”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων