04/03/2021 04/03/2021 Στην εκπομπή  Επικαιρότητα στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος,  μίλησε για τον χθεσινό ισχυρό σεισμό που εκδηλώθηκε από το ρήγμα του Τυρνάβου.  Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι σήμερα στην περιοχή οι άνθρωποι είναι πιο ήρεμοι, ενώ χαρακτήρισε τον σεισμό  ως «το κάτι άλλο…», προσθέτοντας: «Δόξα τω Θεώ, δεν...
04 Μαρτίου, 2021 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2021 - 18:45

Σεισμός: “Δική μας ευθύνη να νικήσουμε το φόβο”

Διαδώστε:
Σεισμός: “Δική μας ευθύνη να νικήσουμε το φόβο”

Στην εκπομπή  Επικαιρότητα στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος,  μίλησε για τον χθεσινό ισχυρό σεισμό που εκδηλώθηκε από το ρήγμα του Τυρνάβου.

Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι σήμερα στην περιοχή οι άνθρωποι είναι πιο ήρεμοι, ενώ χαρακτήρισε τον σεισμό  ως «το κάτι άλλο…», προσθέτοντας: «Δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε ανθρώπινα θύματα. Μας λυπήθηκε ο Άγιος Θεός. Από τον πρώτο σεισμό, τον πιο δυνατό, κατά θαυμαστό τρόπο δεν ήταν μέσα στα σπίτια κανείς… Είτε βρίσκονταν οι άνθρωποι κοντά σε πόρτες, είτε έξω, είτε στις αυλές. Μόνο μία περίπτωση ενός ηλικιωμένου παραπληγικού υπήρχε, τον οποίο η πυροσβεστική έβγαλε μέσα σε μισή ώρα έξω… Δική μας ευθύνη ως εκκλησία είναι να νικήσουμε το φόβο και να δώσουμε θάρρος».

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου αυτές τις δύσκολες ώρες, αν και, όπως είπε, οι άνθρωποι ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση.

«Η οικογένεια λειτουργεί και ο ένας προστατεύει τον άλλον. Υπάρχει κοινωνική συνοχή εδώ στην επαρχία… Ο πόνος των περισσοτέρων ήταν να με ρωτήσουν τι γίνεται με την εκκλησία. Τι να πω εγώ; Είμαι υπερήφανος γι’ αυτό το λαό!».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις ζημιές που έγιναν στις εκκλησίες εξαιτίας του εγκέλαδου και ευχαρίστησε την κυρία Μενδώνη, η οποία ευαισθητοποιήθηκε και ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επιδιόρθωση των όποιων ζημιών.

Όσο για το ποίμνιο;

«Η εκκλησία στο Κουτσόχερο ήταν γκρεμισμένη και ο κόσμος άναβε το καντήλι… Τι να πω εγώ; Εκείνοι διδάσκουν εμένα, όχι εγώ εκείνους…», θαύμασε ο κ. Ιερώνυμος!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων