14/09/2023 14/09/2023 Η φετινή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας βρίσκει τη Θεσσαλία πληγωμένη από την καταστροφική πλημμύρα. Πόλεις και χωριά του κάμπου σηκώνουν από εδώ και μία εβδομάδα τον δικό τους σταυρό με την ελπίδα ότι ο τόπος θα βρει σύντομα την ανάσταση.  Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος καθημερινά...
14 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2023 - 8:31

Λαρίσης Ιερώνυμος: Να ανασκουμπωθούμε όλοι μας για να κάνουμε την Θεσσαλία μας όπως πρώτα

Διαδώστε:
Λαρίσης Ιερώνυμος: Να ανασκουμπωθούμε όλοι μας για να κάνουμε την Θεσσαλία μας όπως πρώτα

Η φετινή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας βρίσκει τη Θεσσαλία πληγωμένη από την καταστροφική πλημμύρα. Πόλεις και χωριά του κάμπου σηκώνουν από εδώ και μία εβδομάδα τον δικό τους σταυρό με την ελπίδα ότι ο τόπος θα βρει σύντομα την ανάσταση. 

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος καθημερινά περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές και ενημερώνεται για την κατάσταση που επικρατεί, έκανε χθες ακόμη μία έκκληση για να μην  φύγει κανείς από τον τόπου του και όλοι μαζί να ανασκουμποθούν και να κάνουν την Θεσσαλία όπως πρώτα.

Καθάρισαν το ναό από τις λάσπες

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάμπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος, χθες Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου. Λαμβάνοντας αφορμή από τον στίχο «Ὃν γὰρ ἀγαπᾷ Κύριος, παιδεύει· μαστιγοῖ δὲ πάντα υἱόν, ὃν παραδέχεται», αναφέρθηκε στις δοκιμασίες που επιτρέπει ο Άγιος Θεός στη ζωή μας για να αποδείξουμε τι άνθρωποι είμαστε.

Ευχαρίστησε τους κατοίκους για το ότι άντεξαν και αντιμετωπίζουν με θάρρος τις συνέπειες της πλημμύρας. Τους ευχαρίστησε για το γεγονός ότι ενώ και τα σπίτια τους ήταν μέσα στη λάσπη, πρώτα καθάρισαν το ναό του Κυρίου τόσο τέλεια που δεν φαίνεται ίχνος λάσπης και δεν καταλαβαίνει κανείς ότι πέρασε πλημμύρα από το χωριό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε έκκληση να μην φύγει κανείς από τον τόπο παρά τις δυσκολίες και να ανασκουμπωθούμε όλοι μας για να κάνουμε την Θεσσαλία μας όπως πρώτα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων