06/10/2021 06/10/2021 Το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα και όχι θεολογικό ή πολιτικό ζήτημα τόνισε στην Κοινωνία Ώρα MEGA, o Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί η προσπάθεια εμβολιασμού. Αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπήρχαν για τα εμβολιαστικά κέντρα που στήθηκαν έξω από ναούς στην Λάρισα με δική του πρωτοβουλία, σημείωσε πως «ο...
06 Οκτωβρίου, 2021 - 10:10

Λαρίσης: Μεγαλύτερος εχθρός της Εκκλησίας η θρησκοληψία

Διαδώστε:
Λαρίσης: Μεγαλύτερος εχθρός της Εκκλησίας η θρησκοληψία

Το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα και όχι θεολογικό ή πολιτικό ζήτημα τόνισε στην Κοινωνία Ώρα MEGA, o Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί η προσπάθεια εμβολιασμού.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπήρχαν για τα εμβολιαστικά κέντρα που στήθηκαν έξω από ναούς στην Λάρισα με δική του πρωτοβουλία, σημείωσε πως «ο μεγαλύτερος εχθρός της Θεολογίας και της Εκκλησίας είναι η θρησκοληψία. Αυτό πρέπει να πολεμήσουμε τον 21ο αιώνα. Να νομίζει ο άλλος ότι είναι πιστός, χωρίς να γνωρίζει τι είναι πίστη και ορθοδοξία».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, οι αντιδράσεις δεν ήταν μεγάλες. «Σε μια μητρόπολη 252.000, μαζεύτηκαν 30 την Κυριακή, δεν το λες μεγάλη αντίδραση. Απλά αυτοί μπορούν και κάνουν φασαρία. Άλλοι τόσοι, βρήκαν το θάρρος να περάσουν ανάμεσά τους και να εμβολιαστούν. Εμείς δεν έχουμε κανέναν απέναντι. Όλοι παιδιά μας είναι» επισήμανε.

«Ακόμα και ένας να εμβολιαστεί, θεωρούσα ότι θα ήταν επιτυχία. Όσοι ήταν απέξω από το ναό εμβολιάστηκαν» είπε ο μητροπολίτης, εξηγώντας ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν αυτή την Κυριακή.

Το ξεκλήρισμα μιας εμβληματικής οικογένειας της Λάρισας «η οποία προσέφερε πολλά στην κοινωνία και την εκκλησία» υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος, «μας έδωσε τη δυνατότητα να συγκλονιστούμε και να καταλάβουμε ότι οι θάνατοι ανά ημέρα, δεν είναι απλά νούμερα, είναι περιπτώσεις ανθρώπων, περιστατικά που κρύβουν το καθένα από πίσω ένα κοινωνικό πρόβλημα. Δεν είναι απλή υπόθεση ο θάνατος κάθε ανθρώπου από κορωνοϊό».

Ο Σεβασμιώτατος, σχολίασε όσους παρερμηνεύουν δηλώσεις του Άγιου Παϊσιου τονίζοντας ότι: «κάποιοι παρερμηνεύουν όπως θέλουν πράγματα που είπε ο Άγιος Παϊσιος για την εποχή του και τα συνδέουν με τον κορωνοϊό. Αν ζούσε ο Άγιος Παϊσιος, μάλλον θα έπαιρνε με καμία μαγκούρα αυτούς που βάζουν λόγια στα στόματα του που δεν έχει πει ποτέ».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων