16/09/2023 16/09/2023 «Κάνουμε ό,τι μπορούμε», τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ως προς τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιερά Μητρόπολη για την αποκατάσταση και την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία Daniel. Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», αναφέρθηκε στο μέγεθος και στο δράμα από τις πλημμύρες. Στην ερώτηση...
16 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2023 - 15:50

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των πληγέντων στην Μητρόπολη Λαρίσης

Διαδώστε:
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των πληγέντων στην Μητρόπολη Λαρίσης

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε», τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ως προς τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιερά Μητρόπολη για την αποκατάσταση και την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία Daniel.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», αναφέρθηκε στο μέγεθος και στο δράμα από τις πλημμύρες. Στην ερώτηση πώς συμπαραστέκεται η Ιερά Μητρόπολη στους ανθρώπους, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος είπε πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε βέβαια. Στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης κοιμούνται κάθε μέρα 120 πλημμυροπαθείς, στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Αρμένιο κοιμήθηκαν για τρεις βραδιές 150 άτομα και σώθηκαν. Στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης έχουμε διοργανώσει εκεί έναν καταυλισμό και μένουν εκεί κάθε μέρα 30 άτομα αλλά σιτίζονται γύρω στα 80. Επίσης, έχουμε ανοίξει τις εκκλησίες που είναι στα ψηλώματα και πάνε οι άνθρωποι και μένουν εκεί. Στη Ροδιά έχουμε ένα υποτυπώδες συσσίτιο και αφορά κυρίως τα παιδιά τα οποία πρέπει να έχουν ένα σταθερό γεύμα γιατί οι μεγάλοι τα καταφέρνουν».

Ακόμη, ο Σεβασμιότατος είπε ότι «είμαι ευγνώμων στους ιερείς μου όλων των χωριών οι οποίοι κινητοποιήθηκαν και διέθεσαν ανθρώπους με αποτέλεσμα στη Μητρόπολη Λαρίσης να μην έχουμε ανθρώπινα θύματα. Υπάρχουν ανθρώπινα θύματα αλλά αλλού, στον Παλαμά Καρδίτσας. Οι ιερείς μας χτύπησαν τις καμπάνες εγκαίρως στις 3 η ώρα τη νύχτα, ξεσήκωσαν τον κόσμο, έφυγαν από τα κρεβάτια τους και προχώρησαν προς τα ψηλότερα σημεία, είτε προς άλλα χωριά».

Διανομή τροφίμων και ειδών καθαριότητας από την Αρχιερατική Περιφέρεια Τυρνάβου

Με εντολή και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου έγινε από την αρχιερατική Περιφέρεια Τυρνάβου η διανομή στους πλημμυροπαθείς κατοίκους των κωμοπόλεων Φαλάνης και Δασοχωρίου τροφίμων μακράς διάρκειας, είδη υγιεινής, νερών εμφιαλωμένων, κλινοσκεπασμάτων, καθαριστικών ειδών και ειδών φαρμακευτικού περιεχομένου (γάζες αποστειρωμένες και μπεταντίν, οινόπνευμα κ.λ.π) σύνολο γενικού βάρους 3,3 τόνων (1,6 τόνος σε εμφιαλωμένα νερά και 1,7 τόνος σε τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα κ.λ.π).

Η διανομή έγινε από τον αρχιερατικό επίτροπο Τυρνάβου π. Γεώργιο Παπαϊωάννου, από τον πνευματικό επόπτη π. Χαράλαμπο Παράσχο και από τον π. Δημήτριο Τσιγάρα, εφημέριο της Παναγίας Φανερωμένης. Η βοήθεια από τις κατά τόπους Ενορίες θα συνεχιστεί μέσα και στην επόμενη εβδομάδα.

Καθαρισμός Κοιμητηρίου Φαλάνης από εθελοντές από Θεσσαλονίκη και παράδοση τροφίμων

Συνεχίζοντας τη δράση της η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, με επικεφαλής τον π. Νικηφόρο Κοντογιάννη, προχώρησε χθες μαζί με εθελοντές από Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια καθαρισμού του Κοιμητηρίου Φαλάνης με ειδικά μηχανήματα, ενώ ταυτόχρονα παρέδωσαν και εφόδια στον κεντρικό Ναό για να παραχωρηθούν σε όποιον έχει ανάγκη.

Παραδόθηκαν 25 τόνοι ζωοτροφές στην περιοχή του Παλαιόπυργου

Μία από τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο Ποιμενάρχης είναι να σωθούν τα ζώα που γλίτωσαν από τη μανία της φύσης, τα οποία δε βρίσκουν τροφή κάτω από τις λάσπες. Για το λόγο αυτό παραδόθηκαν 25 τόνοι ζωοτροφές ώστε να επιβιώσουν οι μονάδες με τα ζώα που βρίσκονται στις παραπήνειες περιοχές του Παλαιοπύρογου, Κουλούρας, κλπ.

Οι δράσεις στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης

Εφοδιάστηκε σήμερα με καθαριστικά και είδη υγιεινής ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης.

    

Ακόμη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, στις 13 Σεπτεμβρίου, έφθασε ένα φορτηγό από την Θήβα με νερά, είδη υγιεινής, όσπρια και καινούργια σεντόνια. Ένας ενορίτης το ανέφερε σε φίλους με μεταφορική και συγκέντρωσαν χρήματα και αγόρασαν τα είδη.

Αμέσως μετά μεταφέρθηκαν κρεβάτια από την δομή του Τυρνάβου που έκλεισε στο πνευματικό κέντρο.

 

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί ενίσχυσης υπέρ των πλημμυροπαθών

Επειδή πολλοί ζητούν τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση ποσών υπέρ των πλημμυροπαθών,  η Ιερά Μητρόπολη γνωστοποίησε ότι χρηματικές δωρεές για την αγορά συγκεκριμένων ειδών (νερού, κλινοσκεπασμάτων, ειδών ατομικής υγιεινής και χλωρίνης) κατατίθενται στους εξής λογαριασμούς:

Τράπεζα: EUROBANK
IBAN: GR0902602170000380101971473
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
IBAN: GR3701103970000039720457884
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τράπεζα: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR6701712550006255147578474
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τράπεζα: ALPHA BANK
IBAN: GR2001403030303002002009804
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων