12/03/2019 12/03/2019 Την Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου 2019, το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στην Λάρισα, τελέσθηκε ο πρώτος κατανυκτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ανέγνωσε στο τέλος της ιεράς ακολουθίας την συγχωρητική ευχή στους πατέρες και τους συγκεντρωμένους πιστούς χριστιανούς. Στην επίκαιρη ομιλία...
12 Μαρτίου, 2019 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2019 - 11:53

Μητρ.Λαρίσης: “Aγωνιστική και κατανυκτική η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής”

Διαδώστε:
Μητρ.Λαρίσης: “Aγωνιστική και κατανυκτική η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής”

Την Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου 2019, το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στην Λάρισα, τελέσθηκε ο πρώτος κατανυκτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ανέγνωσε στο τέλος της ιεράς ακολουθίας την συγχωρητική ευχή στους πατέρες και τους συγκεντρωμένους πιστούς χριστιανούς.
Στην επίκαιρη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στην αγωνιστική και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, και ανέλυσε θεολογικά τους τρόπους με τους οποίους θα διέλθει ο πιστός όλο αυτό το στάδιο, βήμα προς βήμα, προκειμένου μέσα από την νηστεία, την εγκράτεια, την μελέτη του λόγου του Θεού, την ελεημοσύνη και κυρίως την μετάνοια και την Θεία Κοινωνία, να αξιωθεί να ζήσει το αληθινό Πάσχα και να φτάσει αισίως στην Αγία Ανάσταση. Ευχήθηκε δε σε όλους καλό στάδιο και ευλογημένη η αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος , έδωσε την ευχή του σε έναν έκαστον από τους πολυπληθείς χριστιανούς, ευχόμενος και προσωπικά καλή μετάνοια και καλόν αγώνα στο μεγάλο αυτό πέλαγος της νηστείας και των πνευματικών αγώνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων