03/05/2020 03/05/2020 Στα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στους ναούς, ο οποίοι ανοίγουν και πάλι για τους πιστούς, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σημερινό του κήρυγμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Ο Σεβασμιώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα εάν οι πιστοί θα πρέπει να φορούν μάσκα εντός του ναού, τονίζοντας: “Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση...
03 Μαΐου, 2020 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2020 - 12:16

“Δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα εντός του Ναού”

Διαδώστε:
“Δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα εντός του Ναού”

Στα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στους ναούς, ο οποίοι ανοίγουν και πάλι για τους πιστούς, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σημερινό του κήρυγμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα εάν οι πιστοί θα πρέπει να φορούν μάσκα εντός του ναού, τονίζοντας:

“Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός του ναού. Προς Θεού. Ποιος διέδωσε αυτό το παραμύθι; Ούτε τα γάντια. Επαναλαμβάνω αυτό ως παραμύθι έχει αναμεταδοθεί μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν κάποιοι ένταση. Αυτοί οι γνωστοί οι οποίοι επιθυμούν να τσακώνονται μέσα εκεί όπου θα πρέπει να επικρατεί μόνο η ειρήνη και η προσευχή”.

Σημείωσε επίσης πως το άνοιγμα των ναών μας χαροποιεί ιδιαίτερα όλους μας, ενώ συνέστησε να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Τέλος, έκανε γνωστό πως η λάρνακα του Αγίου Αχιλλίου, πολιούχου της Λάρισας, που εορτάζει στις 15 Μαΐου, θα παραμείνει ανοιχτεί από την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαΐου και για δυο εβδομάδες, έτσι ώστε με τάξη να μπορέσουν όλοι οι Λαρισσαίοι να την προσκυνήσουν, χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων