23/05/2019 23/05/2019 Στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών πραγματοποιήθηκε η λήξη των εσπερινών κηρυγμάτων με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Εκατοντάδες χριστιανοί συνοδευόμενοι από τους εφημερίους των ενοριών προσήλθαν προκειμένου να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου. Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης...
23 Μαΐου, 2019 - 21:32

Μητρ. Λαρίσης: “Η ψυχή δεν βρίσκει ανάπαυση στα υλικά αγαθά”

Διαδώστε:
Μητρ. Λαρίσης: “Η ψυχή δεν βρίσκει ανάπαυση στα υλικά αγαθά”

Στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών πραγματοποιήθηκε η λήξη των εσπερινών κηρυγμάτων με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Εκατοντάδες χριστιανοί συνοδευόμενοι από τους εφημερίους των ενοριών προσήλθαν προκειμένου να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου. Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος μίλησε για την πνευματική δίψα, την δίψα για τον Θεό και την αιωνιότητα, την δίψα για την αλήθεια και τη ζωή, τη σφοδρή επιθυμία που νιώθει η ψυχή, που δεν βρίσκει ανάπαυση στα υλικά αγαθά, αλλά ποθεί ανυπόμονα κάτι το ανώτερο. Όταν λοιπόν ο πιστός έχει μία τέτοια δίψα, ουσιαστικά ποθεί την αγιότητα και την τελειότητα. Ποθεί, είτε το καταλαβαίνει είτε όχι, τον ίδιο τον Χριστό. Γι’ αυτό και ο Κύριος λέει: «Ο διψών ερχέσθω προς με και πινέτω». Και λέγοντας «ύδωρ ζών», εννοούμε την πανσθενουργό Χάρις του Αγίου Πνεύματος, που χορηγείται στους πιστούς.

Η Χάρις αυτή ρέει άφθονα ως ποταμός ανεξάντλητος και δροσίζει την ψυχή κάθε βαπτισμένου Ορθοδόξου Χριστιανού. Είναι το διαυγές, πεντακάθαρο και άφθονο νερό της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος, του Αγίου Ευαγγελίου, που ποτίζει τις ψυχές, τις ζωογονεί, τις κάνει καρποφόρες σε έργα αρετής και αγιότητος. Μετά την ακολουθία του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος διέμεινε στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά το αναμνηστικό της λήξεως και ευχήθηκε σε όλο το ποίμνιο του μα παραμένει άγρυπνο και να μελετά καθημερινώς τον Λόγο του Κυρίου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων