12/10/2023 12/10/2023 Σε ακόμη μία καταγγελία προέβη η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου καθώς τα φαινόμενα εκμετάλλευσης του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών εν όψει εκλογών δεν έχουν τέλος. Μετά τις καταγγελίες σχετικά με την κρεμαστή γέφυρα στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, το οποίο επλήγη από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, αλλά και το απαγορευτικό που...
12 Οκτωβρίου, 2023 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2023 - 10:23

Μητρόπολη Λαρίσης: “Οι χώροι λατρείας δεν μπορούν να αποτελούν τμήμα προεκλογικού φωτογραφικού υλικού”

Διαδώστε:
Μητρόπολη Λαρίσης: “Οι χώροι λατρείας δεν μπορούν να αποτελούν τμήμα προεκλογικού φωτογραφικού υλικού”

Σε ακόμη μία καταγγελία προέβη η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου καθώς τα φαινόμενα εκμετάλλευσης του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών εν όψει εκλογών δεν έχουν τέλος.

Μετά τις καταγγελίες σχετικά με την κρεμαστή γέφυρα στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, το οποίο επλήγη από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, αλλά και το απαγορευτικό που έβαλε σε όλους τους υποψηφίους στο να φωτογραφίζονται σε πλημμυρισμένους ναούς, εγκαταστάσεις ενοριών και της τοπικής Εκκλησίας, η Μητρόπολη με νέα ανακοίνωσή επανήλθε στην καταγγελία φαινομένων, αυτή τη φορά σε χώρους που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Αναλυτικότερα αναφέρει: 

Ήδη χθες αναρτήθηκε ανακοίνωση υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τον συνδυασμό «πρωτοβουλία», ο οποίος αφού ως τουρίστας περιήγαγε ιστορικές και εμβληματικές σεισμόπληκτες Εκκλησίες τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, όσο και της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, έβγαλε φωτογραφίες και προέβη σε δηλώσεις με τις οποίες απλά αποκαλύπτει ότι δεν γνωρίζει τα όρια των αρμοδιοτήτων του ως υποψήφιος αυτοδιοικητικός και δεν σέβεται τις αρμοδιότητες άλλων θεσμικών οργάνων.

Δυόμιση χρόνια μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, και ενώ τα αρμόδια εκκλησιαστικά συμβούλια με τη στήριξη και καθοδήγηση των Ιερών Μητροπόλεων δίνουν τη μάχη τους με το τέρας της γραφειοκρατίας για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Ιερών Ναών, αλλά και των σεισμόπληκτων αδελφών, είναι απαράδεκτο κάποιοι που έως τώρα έμεναν αμέτοχοι, υπηρετώντας τη δική τους σκοπιμότητα να μοιράζουν δωρεάν υποσχέσεις στα χαλάσματα.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου διεκδικώντας τον σεβασμό στην Εκκλησία ως υπερκομματικού φορέα που αγκαλιάζει όλους, εφιστά την προσοχή των εμπλεκομένων στις εκλογές τονίζοντας ότι η οι χώροι λατρείας δεν μπορούν να αποτελούν τμήμα προεκλογικού φωτογραφικού υλικού του οποιουδήποτε υποψηφίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων