11/06/2023 11/06/2023 Ένα από τα μειονεκτήματα του λαού μας είναι η βραχεία μνήμη, τονίζει σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ Ιερώνυμος. Επιμέλεια γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Στο μακροσκελές άρθρο του αναφέρεται στην προσπάθεια να εμπλέξουν την Εκκλησία στις εθνικές εκλογές με τον ισχυρισμό ότι προωθεί παράταξη ή παρατάξεις που έχουν στους...
11 Ιουνίου, 2023 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2023 - 12:26

Μητροπολίτης Λαρίσης: Η Εκκλησία απευθύνεται στο 100% με έντονη την διεκδίκηση να Την σεβαστούν

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Λαρίσης: Η Εκκλησία απευθύνεται στο 100% με έντονη την διεκδίκηση να Την σεβαστούν

Ένα από τα μειονεκτήματα του λαού μας είναι η βραχεία μνήμη, τονίζει σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ Ιερώνυμος.

  • Επιμέλεια γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Στο μακροσκελές άρθρο του αναφέρεται στην προσπάθεια να εμπλέξουν την Εκκλησία στις εθνικές εκλογές με τον ισχυρισμό ότι προωθεί παράταξη ή παρατάξεις που έχουν στους κόλπους τους υποψήφιους δήθεν κοντά στην Εκκλησία.

Στο άρθρο του ο κ. Ιερώνυμος κάνει μια πλούσια αναφορά αρχής γενομένης από το 1945, οπότε και είχε ξεκινήσει σε εκκλησιαστικούς κύκλους η συζήτηση για το κατά ποσό ήταν εφικτή η ίδρυση Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στην Ελλάδα ως και σήμερα.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η ανάληψη της αντιβασιλείας από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, ενθάρρυνε πολλούς επιστήμονες με ιδιαίτερο κύρος στα εκκλησιαστικά πράγματα να ξεκινήσουν μια ευρεία συζήτηση με βάση το τότε δίκτυο κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής της αδελφότητας Θεολόγων «Η Ζωή».

Ωστόσο, όπως τονίζει στο άρθρο του, το εκκλησιαστικό φρόνημα του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού, η εμπειρία του παροπλισμένου Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου και η σύνεση του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Παπακώστα ,προϊσταμένου της Ζωής, απέτρεψαν το επικίνδυνο προτεσταντικής υφής εγχείρημα.

Αργότερα επιχειρήθηκε και πάλι από τους ίδιους κύκλους να επαναφέρουν την συζήτηση και την προσπάθεια ίδρυσης κόμματος της Εκκλησίας με αποτέλεσμα τραγικό όπως τονίζει ο κ Ιερώνυμος την διάσπαση της αδελφότητας «Ζωής», την ίδρυση του «Σωτήρα» και τον κατακερματισμό του Εκκλησιαστικού Σώματος.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Λαρίσης αναφέρεται στην αρχή της δικτατορίας των Συνταγματαρχών κατά την οποία απομακρύνθηκαν από τος Μητροπόλεις τους, «νομίμως» Μητροπολίτες κύριο χαρακτηριστικό των οποίων ήταν η σχέση τους με την «Ένωση Κέντρου» και παλαιότερα με τον Στρατηγό Πλαστήρα.

Ακολούθως στο άρθρο αυτό τονίζεται, ακόμη, και το πώς η μεταπολίτευση «εκδικήθηκε» την Εκκλησία, και συνεχίζοντας την αναφορά σε μια σειρά γεγονότων που αξίζει κανείς να γνωρίζει και μπορεί να βρει στο άρθρο αυτό στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, καταλήγει σε ένα συμπέρασμα:

Ποιος εκφράζει τελικά την Εκκλησία; Ο εαυτός Της. … έχει η ίδια τον λόγο Της, την Πίστη Της το ήθος Της.
Η Εκκλησία, καταλήγει, δεν στοχεύει στο 3% ή στο 4,5%……απευθύνεται στο 100% με έντονη την διεκδίκηση να Την σεβαστούν.

Πηγή άρθρου: Το Βήμα Της Κυριακής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων