06/02/2024 06/02/2024 “Εμείς μιλάμε για τον γάμο σοβαρά. Ως θεοπαράδοτο θεσμό και αυτοί μιλάνε για τον γάμο σαν να παίζουμε. Σαν στοιχείο της φορολογικής πολιτικής. Ε, ποιος είναι σοβαρός;”. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλον, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος κατά τη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Η Ιερά Μητρόπολη...
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:27
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2024 - 19:18

Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος: Συνευδοκούντες; (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος: Συνευδοκούντες; (ΒΙΝΤΕΟ)

“Εμείς μιλάμε για τον γάμο σοβαρά. Ως θεοπαράδοτο θεσμό και αυτοί μιλάνε για τον γάμο σαν να παίζουμε. Σαν στοιχείο της φορολογικής πολιτικής. Ε, ποιος είναι σοβαρός;”. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλον, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος κατά τη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, σε συνεργασία με Ορθόδοξα Χριστιανική Σωματεία, υπακούοντας στην υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την διοργάνωση ειρηνικών εκδηλώσεων, προκειμένου να προβληθούν οι θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σε σχέση με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, οργάνωσε εκδήλωση με ομιλητή τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο ο οποίος μίλησε με θέμα «Συνευδοκούντες;».

“Η Εκκλησία πρέπει να υπάρχει ενωμένη γιατί πολλές φορές κάποιοι πρέπει να φοβούνται περισσότερο την σιωπή της Εκκλησίας παρά την φωνή της Εκκλησίας, διότι όταν σιωπούμε ίσως να είμαστε ισχυρότεροι. Και κανείς δεν ξέρει τι λέμε. Πότε σιωπούμε; Όταν προσευχόμαστε. Όταν προσευχόμαστε φέρνουμε τον κόσμο ανάποδα. Η προσευχή του ενός είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να φέρει ανατροπές”, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφερόμενος στη δύναμη της προσευχής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων