24/01/2024 24/01/2024 «Από τη στιγμή που λέμε ότι αυτό είναι αμαρτία, πάει να πει ότι είναι επιλογή, ότι γίνεται ενσυνείδητα», και «Ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε πει ελάτε όπως είστε, όχι όμως για να παραμείνετε όπως είστε, αλλά για να προχωρήσετε σε κάτι ανώτερο, σε κάτι σπουδαιότερο». Αυτά είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο ACTION24 ο Σεβασμιώτατος...
24 Ιανουαρίου, 2024 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2024 - 11:36

Μητροπολίτης Λαρίσης: Ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε πει “Ελάτε όπως είστε στην Εκκλησία”, όχι όμως για να παραμείνετε όπως είστε (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Λαρίσης: Ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε πει “Ελάτε όπως είστε στην Εκκλησία”, όχι όμως για να παραμείνετε όπως είστε (ΒΙΝΤΕΟ)

«Από τη στιγμή που λέμε ότι αυτό είναι αμαρτία, πάει να πει ότι είναι επιλογή, ότι γίνεται ενσυνείδητα», και «Ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε πει ελάτε όπως είστε, όχι όμως για να παραμείνετε όπως είστε, αλλά για να προχωρήσετε σε κάτι ανώτερο, σε κάτι σπουδαιότερο». Αυτά είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο ACTION24 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερ ότι υπάρχουν δύο δίτομα έργα, το ένα λέγεται «Ψυχοθεραπεία» εννοώντας τη θεραπεία της ψυχής από τα πάθη, από την αμαρτία, και εξήγησε ότι η αμαρτία γενικά θεωρείται ως νόσηση ψυχικής. Όπως είπε, είμαστε ασθενείς με την έννοια όχι της ψυχοπάθειας αλλά με την έννοια ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, με την έννοια του να θεραπεύσουμε αυτό που μας τραβάει πίσω. Επίσης ανέφερε οτι υπάρχει και το έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου «Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία» που επίσης δεν έχει να κάνει με ψυχολογικές, ψυχιατρικές παραμέτρους, αλλά έχει να κάνει με τον τρόπο που ο άνθρωπος προχωράει στην πνευματικότητα, αφήνει πίσω του τον κακό του εαυτό, και προχωράει μπροστά. Με αυτήν την έννοια η Εκκλησία λογίζεται ιατρείο παθών.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος είπε: «Μετανοήστε και ελάτε. Μετανοήστε από αυτό που εμείς θεωρούμε αμαρτία».

Επίσης, κληθείς να απαντήσει στο ότι αυτό που η Εκκλησία θεωρεί αμαρτί αη κυβέρνηση το θεωρεί ανθρώπινο δικαίωμα, ο Μητροπολίτης Λαρίσης επεσήμανε: «Αν θέλετε να πάμε σε συζήτηση δικαιωματισμού, ο καθένας λέει τη λέξη «έχω δικαίωμα», όμως ό,τι θεωρώ εγώ ως δικαίωμά μου δεν μπορεί να μου αναγνωρίζεται και ως δικαίωμα. Τα δικαιώματα είναι δεδομένα. Είναι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κτλ. Εάν υπήρχε δικαίωμα που παραβιαζόταν ή δεν υπήρχε ισότητα στον γάμο, που έχω ξαναπεί, δεν θα είχαμε ανάγκη νομοθεσίας, θα είχαμε ανάγκη νομολογίας. Θα πήγαινα εγώ στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα τελείωνε η υπόθεση».

Επιπλέον ο Μητροπολίτης Λαρίσης τόνισε: «Ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε πει ελάτε όπως είστε, όχι όμως για να παραμείνετε όπως είστε, αλλά για να προχωρήσετε σε κάτι ανώτερο, σε κάτι σπουδαιότερο[…]. Η εκκλησιαστική ζωή όντως προϋποθέτει απαλλαγεί από ορισμένα πράγματα. Πρέπει να πετάξεις πίσω σου το ψέμα, την κλεψιά, διάφορα πάθη τα οποία μπορεί και να χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο. Όλα αυτά είναι μία πορεία. Η Εκκλησία βλέπει αυτήν την πορεία του ανθρώπου προς τα άνω. Και για αυτό υπάρχει Εκκλησία, για να διασφαλίζει αυτήν την πορεία προς τα άνω».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων